حدود ۲ ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور و استان فارس سپری میشود، ظرف این مدت، تعطیلی برخی از مشاغل که با هدف حفظ سلامت آحاد جامعه، رعایت مسایل بهداشتی و مهار این بیماری صورت گرفته، موجب شده که برخی کسب و کارهای خود را از دست بدهند و برای تامین مایحتاج زندگی خود با مشکلات متعددی رو به رو شوند از جمله این افراد، کارگران روزمزد هستند که مایحتاج زندگی آنان از محل درآمد روزانه تامین میشود.
این کارگران روزمزد و مشاغلی مانند آن در حال حاضر با معضلات ریز و درشتی مواجه هستند که برای عبور از آنها نیاز به همت خیران دارند و بسیاری بر این باورند که خیران نیکاندیش استان فارس که بارها بی رقیب بودن خود را در میدان مهرورزی و نوعدوستی به اثبات رساندهاند این بار نیز سرافرازتر از همیشه در این عرصه حضور خواهند داشت.
وجود موقوفات شناخته شدهای مانند مراکز درمانی نمازی، خلیلی و پوستچی، موید این موضوع است که خیران استان فارس از سالهای بسیار دور، از صرف سرمایههای مادی خود برای گشودن گره مشکلات جامعه از جان و دل میگذرند.
اینک نیز با نظر واقفانی که در قید حیات هستند و یا وارثان آنها میتوان از محل منابع درآمدی بعضی موقوفات این استان، میزان خسارت های مالی کرونا را کاهش داد.
کمک هفت میلیارد ریالی از محل موقوفات فارس
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس، شنبه در نشست با بعضی اعضای ستاد مبارزه با کرونا این استان، گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون هفت میلیارد ریال از محل موقوفات میرزا فتحعلی خان صاحب دیوان و موقوفه معزالوزاره برای مقابله با این ویروس هزینه شده است .
حجتالاسلام سید عباس موسوی افزود: این رقم صرف تهیه بستههای بهداشتی، اقلام ضد عفونی کننده و توزیع آن در میان مردم و همچنین تهیه بستههای حمایتی و معیشتی ویژه خانوادههای نیازمند و کم برخوردار شده است.
وی بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا افراد زیادی به سبب اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی بیکار شدهاند و کسب و کارهای زیادی مانند سایر نقاط کشور در شهر شیراز و استان فارس تعطیل شده و به تبع این موضوع، خانوادههایی برای تامین مخارج زندگی خود با مشکلات فراوان مواجه شدهاند.
موسوی ادامه داد: بر این باورم که برای کمک به مردم، امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به حضور و تلاش واقفان، خیران و متولیان موقوفات است.
او همچنین بیان کرد: با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، بنا به توصیههای رهبر معظم انقلاب مبنی بر برگزاری رزمایش همدلی و مواسات در جامعه و کمک مومنانه به نیازمندان، با هدف کمک به معیشت خانوادهها با اجرای رزمایش بزرگ "ضیافت همدلی" از محل موقوفات فارس و کمکهای خیران، بستههای حمایتی و سبد ارزاق تهیه خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس اظهار داشت: به طور ویژه با همکاری موقوفات میرزا فتحعلی خان صاحب دیوان، آقا باباخان، موقوفه برف فروشان و همچنین موقوفه حاج عبدالله، بستههای معیشتی شامل، برنج، روغن، رب گوجه فرنگی، حبوبات و ملزومات خوراکی تهیه و از طریق مراکز افق بقاع متبرکه استان فارس در اختیار کسانی که اکنون زندگیشان با مشکل مواجه شده، قرار داده میشود.
وی گفت: پیشبینی میشود با اجرای رزمایش بزرگ ضیافت همدلی، قریب ۱۰ هزار بسته معیشتی تهیه و به خانوادههای نیازمند این استان اهد اشود.
زیرساخت درمانی فارس وقفی است
قائم مقام مجمع خیرین تامین سلامت فارس نیز در این نشست اظهار داشت: با مروری بر حوزه سلامت این استان و شیراز درمیبابیم که هر آنچه داریم متعلق به موقوفات درمانی است و شاهد این مطلب، وجود مراکز آموزشی درمانی بزرگی همچون، نمازی، خلیلی، پوستچی و بسیاری از مراکز درمانی دیگری است که در نقاط مختلف استان پهناور فارس قرار گرفتهاند.
محمد هادی ایمانیه افزود: بسیاری از پزشکان و استادان علم طب در استان فارس در همین مراکز درمانی موقوفه، پرورش یافتهاند و در مسیر علم آموزی قرار گرفتهاند و داشته های خود را مدیون وجود این موقوفات درمانی میدانند.
وی ادامه داد: بیشک اگر بسیاری از این واقفان بزرگ، امروز در قید حیات بودند مهمترین مساله زندگیشان، حل کردن موضوع این روزهای جامعه ما و مقابله با ویروس کرونا بود و امروز خیران و متولیان موقوفات به نیابت از واقفان میتوانند در امور خیر و برای رفع مشکلات جامعه حضور موثر داشته باشند.
کرونا در تاریخ بشر رخدادی بیسابقه بوده است
ایمانیه اضافه کرد: موضوع ویروس کرونا در تاریخ بشر بیسابقه است و در واقع با توجه به جمعیت هفت و نیم میلیاردی کنونی جهان، میتوان گفت چنین مسالهای در حوزه سلامت در تاریخ بشر و در طول تاریخ تشکیل سازمان بهداشت جهانی بیسابقه بوده است.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات موجود، تاکنون درگیر بودن ۲۱۶ کشور با مساله کرونا ثبت شده است، گفت: شرایط مقابله با این ویروس در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورها خوب و همدلی و کمک رسانی مردم ما نیز در این موضوع تاثیرگذار بوده است.
ایمانیه ادامه داد: مساله کرونا در نهایت تمام خواهد شد و آنچه اهمیت دارد و باید در باره آن اندیشید، تبعات این موضوع است که ممکن است تا ماهها زندگی مردم را تحت الشاع قرار دهد زیرا تاکنون افراد زیادی بیکار شدهاند، به نحوی که امروز در هر صنفی وارد شویم مشاهده میکنیم مشکلات عدیدهای به وجود آمده است.
قائم مقام مجمع خیرین تامین سلامت فارس،گفت: باید با همکاری و همدلی به دنبال حل مشکلات این افراد باشیم که واقفان و خیران در این مورد نقش مهمی بر عهده دارند و باید تلاش کنند تا آنجا که میشود از خسارتهای هر چه بیشتر شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: پیشنهاد میشود که هر کار خیری که در بحث معیشت خانوادهها صورت میپذیرد، به صورت مستمر و پیوسته باشد و حداقل تا پایان سال ۹۹ تداوم داشته باشد.
ایمانیه اضافه کرد: با هماهنگی به عمل آمده با بانک پارسیان و فروشگاههای زنجیرهای رفاه، برای ۱۰ هزار نفر کارت خرید سه میلیون ریالی تهیه خواهد شد که در اختیار خانوادههای نیازمند استان فارس قرار میگیرد.
وی بیان داشت: سازماندهی کمکهای معیشتی نیز از دیگر موضوعهای مهمی است که ضروری است مورد توجه باشد به نحوی که تمام افراد نیازمندی که باید از بستههای حمایتی بهرهمند شوند در این طرح شناسایی و به همه آنها توجه شود.