به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری روسی تاس، ترامپ معتقد است که شاهد هیچ گونه افزایش تنش نظامی با روسیه در میان شیوع کرونا نیست و بر این باور است که دو کشور «رابطه بسیار خوبی دارند» . وی این سخنان را شب گذشته در جلسه توجیهی با خبرنگاران در کاخ سفید بر زبان آورد.
ترامپ در پاسخ به این سؤال که آیا «دشمنان آمریکا» مانند کره شمالی، روسیه، چین و ایران سعی دارند از وضعیت شیوع کرونا علیه منافع آمریکا استفاده کنند و مانع سیاستهای واشنگتن و ایجاد تنش نظامی شوند، گفت: «نه، من اینگونه فکر نمیکنم. ما با روسیه رابطه خوبی داریم. ما بر سر توافق نامه نفتی با هم همکاری خوبی داشتیم. این یک معامله بسیار مهم برای آنها، ما و عربستان سعودی بود» .
ترامپ همزمان با اشاره به تحریمهای واشنگتن علیه مسکو گفت: «هیچ کس بهاندازه من با پوتین سرسختتر نبود. به تحریمها نگاه کنید، به کارهایی که با خط لوله آنها به سوی اروپا انجام دادم (خط لوله نورد استریم ۲) . اکنون همه در مورد آن صحبت میکنند. من با پوتین رابطه بسیار خوبی دارم. من توانستم با روسیه و عربستان سعودی معامله کنم» . ترامپ در عین حال اضافه کرد که با تحریم پروژه خط لوله نورد استریم۲، توانسته صنعت نفت ایالات متحده را نجات دهد و صدها هزار شغل در آمریکا ایجاد کند.
در تاریخ ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) ، کشورهای اوپک پلاس، در یک جلسه اضطراری توانستند در مورد مقیاس تولید در ماه مه-ژوئن (اردیبهشت و خرداد) به توافق برسند.
براساس توافق نامه جدید، روسیه و عربستان سعودی تولید نفت خود را به طور مساوی ۲. ۵ میلیون بشکه در روز (از سطح پایه ۱۱ میلیون بشکه در روز) کاهش میدهند. این توافقنامه به مدت ۲ سال و تا سال ۲۰۲۲ اعتبار دارد.
مقررات فاصله اجتماعی در ماه رمضان و عید پاک یکسان است
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در جلسه روز شنبه ابراز امیدواری کرد که مسلمانان این کشور استانداردهای فاصله اجتماعی را در ماه رمضان همچون مسیحیان در عید پاک رعایت کنند. اعمال چنین مقررات محدودکننده ای در برگزاری گردهمایی های بزرگ بسیاری از اقلیت های دینی در آمریکا را آزرده خاطر کرد.
برخی از مسیحیان آمریکا در عید پاک از مقررات شرکت در گردهمایی ها که به دلیل شیوع ویروس کرونا منع شده بود، سرپیچی کردند و ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا فکر می کند برخی از رهبران مسلمان دستورات فاصله اجتماعی را نقض می کنند گفت، نه من اصلا این طور فکر نمی کنم.
ترامپ در گذشته به دلیل لفاظی های علیه مسلمانان مور د انتقاد بوده است و یکی از اولین اقداماتش به محض ورود به کاخ سفید جلوگیری از ورود مسافرانی از هفت کشور عمدتا مسلمان بود.