اتوود در گفتگو با رادیو بی بی سی عنوان کرد: یک ویرانشهر از لحاظ فنی، یک جامعه ناخوشایند از پیش برنامهریزی شده است که نمیخواهید در آن زندگی کنید. اما چیزی که ما امروز با آن روبه رو هستیم از قبل برنامه ریزی نشده است. بنابراین ممکن است افراد برنامههایی بریزند که چندان خوشایند نیستند اما این یک توتالیتاریسم عمدی نیست چون برنامهریزی نشده و عمدی برای ایجاد آن در کار نبوده است.
به گفته آتوود شرایط کنونی در واقع یک بحران غیرمنتظره است، مثل مواجهه با یک حمله رعدآسا.
(جهان در روزگار کرونا) یک ویرانشهر نیست. این جهانی ناخوشایند، ترسناک و نامطبوع است که شما نمی خواهید در آن باشید، اما توسط دولتی که کنترل شما را در دست دارد، طراحی و برنامه ریزی نشده است.
کرونا و تئوری توطئه
آتوود در بخش دیگری از این مصاحبه تئوریهای توطئه درباره نقش فناوری ۵G در گسترش ویروس کرونا را با واکنشهای مردم در دوره شیوع طاعون در اروپای قرن چهاردهمی مقایسه کرد و گفت: وقتی همهگیری وحشت به راه بیفتد، مردم به دنبال مقصر میگردند زیرا اگر بتوانید مقصر را پیدا کنید، میتوانید تهدید را از بین ببرید. بنابراین در دوره طاعون یا مرگ سیاه (Black Death)، گروههایی از مردم به ترتیب زیر مقصر دانسته شده و سرزنش شدند: جذامیان چون از شهری به شهر دیگر رفته بودند، کولیها چون سفر کرده بودند، یهودیان به همان دلایل همیشگی و جادوگران هم که طاعون را به جان شهر انداخته بودند. بنابراین اگر میتوانستید تمام این افراد را از بین ببرید، شاید دیگر به طاعون مبتلا نمیشدید.
برنده دو دوره از جایزه بوکر با اشاره به این که تئوریهای توطئه درباره فناوری ۵G باعث شده تا مردم به دکلهای مخابراتی حمله کرده و آنها را به آتش بکشند، خاطرنشان کرد: دستکم هنوز مردم را نمیسوزانند.
آتوود همچنین از این که سیاستمداران از ادبیات جنگی برای توصیف رویکرد خود در مقابل همهگیری کرونا استفاده میکنند، انتقاد کرد و گفت: مقصودم این است که اگر در پیری سیستم ایمنی خوبی داشته باشید و از مراقبتهای پزشکی مناسب برخوردار باشید، خوش شانس هستید. اما اگر کسی از این بیماری جان به در نبرد، به این معنی نیست که جنگنده نبوده است. این مقصر دانستن قربانی است که بگوییم آنها برای زنده ماندن سخت نجنگیدند. بنابراین من به شخصه برای توصیف آن از این ادبیات استفاده نمیکنیم. این که جنگ نیست.
این نویسنده نامدار کانادایی همچنین ضمن این مصاحبه پیش بینی کرد که بحران شیوع کرونا باعث شود تا جهان بیش از گذشته قدر کادر درمانی را بداند.
مارگارت اتوود نویسنده، شاعر و منتقد ادبی هشتاد ساله کانادایی که از سال ۱۹۶۱ کار خود را آغاز کرد، با انتشار ۱۷ کتاب شعر، ۱۶ کتاب داستان، ۱۰ کتاب غیرداستانی ادبی، ۸ کتاب مجموعه داستان و ۸ کتاب کودک از جمله نویسندگان پرکار عصر حاضر شناخته میشود.
او که دانش آموخته رشته زبان و ادبیات انگلیسی از ویکتوریا کالج شهر تورنتو در مقطع کارشناسی و مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه هاروارد است، سالها در دانشگاه های مختلف تدریس کرد و از اواخر دهه ۸۰ میلادی به نویسندهای شناخته شده در سطح جهان و به پیروی آن ایران تبدیل شد و از اوایل دهه ۸۰ خورشیدی از وی کتابهای زیادی به فارسی ترجمه شد.