رشت - ایرنا- استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت هدف گذاری بهبود ساختار صنعت چای در سال جاری براساس اهداف برنامه‌ای گفت: افزایش ۲۷ درصدی نرخ خرید تضمینی، برای فعالان صنعت چای امیدآفرین بوده است.

 گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، حاکیست ؛  ارسلان زارع  روز یکشنبه در جلسه بررسی مسائل مرتبط با صنعت چای استان در رشت افزود: نرخ خرید تضمینی برگ سبز درجه یک ( چهار هزار و ۶۰۰ تومان) و ۵۰ درصدی برگ سبز درجه دو (سه هزار و ۳۰۰ تومان) معادل ۲۷ درصد افزایش داشته که طی سال زراعی جاری، امیدآفرینی در چایکاران، کارگران، کارخانجات، بازرگانان و مجموعه فعالان صنعت چای را به دنبال داشته است.

وی با قدردانی از تمامی تولیدکنندگان بخش‌های مختلف کشاورزی که علیرغم شیوع بیماری کرونا در دوماه گذشته با تلاش‌های موثر آنان خللی در فرآیند تولیدات آنان ایجاد نشد، افزود: چای بخشی از شناسنامه گیلان بوده و هویت بخش بزرگی از تولیدکنندگان و باغداران استان با نام چای عجین شده و این موضوع بسیار ارزشمند همواره برای دولت مهم بوده است.

وی به تولید بیش از ۹۰ درصد چای داخلی در استان گیلان و وابستگی اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از مردم استان به صنعت چای اشاره و خاطرنشان کرد: در استان گیلان طی دولت‌های یازدهم و دوازدهم، شاهد احیای باغات متروکه چای و نیز افزایش کمیت و کیفیت این محصول بودیم.

نماینده عالی دولت در گیلان رشد ۴۰ درصدی قیمت برگ سبز چای در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ و رشد ۱۱ درصدی تولید در این سال زراعی را منجر به رونق نسبی صنعت چای عنوان و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال تحت عنوان «جهش تولید» متناسب با اقتصاد جامعه سیاست راهبردی پیش‌روی ما گذاشتند که باید فعالیت‌ها را گسترش دهیم و مضاعف کنیم.

وی با بیان اینکه برای جهش در تولید صرفاً امید داشتن به درصدهای رشد گذشته کفایت نمی‌کند، گفت: در موضوع تحقیقات، بهره‌وری، آبیاری نوین و استفاده بیشتر از تکنولوژی و مکانیزاسیون صنعت چای در فرآیند کاشت، داشت و برداشت تا فرآوری در کارخانه و بسته بندی، باید توانمان را تقویت کنیم تا با کشورهای دنیا قابل رقابت باشد.

استاندار گیلان با اشاره به وجود تقاضا برای تولیداتمان در بازار داخلی، بر ضرورت کیفیت بخشی به محصول به نحوی مطلوب تأکید کرد تا در بازارهای دنیا مشتری پسند باشد و منجر به افزایش درآمد کشور شود.

وی به احساس مسئولیت دولت برای حمایت از صنعت چای، افزایش سطح زیرکشت و ماندگاری این شغل و محصول اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین ارتقاء کیفیت، بازگشت به چرخه تولید، ارائه سهم بیشتری از تولید به بازار و کاهش وابستگی به واردات همواره مورد توجه دولت بوده و امسال نیز با پیگیری‌های موثر نسبت به سال گذشته کمک شایان توجهی کرده است.

 زارع تعیین تکلیف زودتر قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سالجاری را ناشی از پیگیری‌های مستمر و مکاتبات صورت گرفته عنوان و اضافه کرد: افزایش نرخ تضمینی برگ سبز چای به یقین در ارتقاء میزان کمیت و کیفیت محصول و انگیزه کشاورزان به صورت مستقیم اثرگذار است.

وی با اشاره به اینکه گیلان در میزان درآمد سرانه در قیاس با متوسط کشور پایین‌تر است، گفت: صنعت چای در مجموع حدود ۷۰ هزار نفر اعم از چایکار، کارخانه‌دار، بازرگان و پرسنل کارخانجات را دربر می‌گیرد که به طور قطع ارتقاء سطح درآمدی آنان منجر به افزایش سطح معیشتی این قشر و مرتبطین با آنان می‌شود که باید روز به روز تقویت شود.

استاندار گیلان از تبلیغ چای خارجی با عناوین داخلی در رسانه ملی انتقاد و خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم که در ادارات گیلان به هیچ وجه چای خارجی مصرف نمی‌شود یعنی نگاه‌ها باید بر مصرف چای داخلی متمرکز شود.

وی با اشاره به اینکه برگ سبز چای در درجه حرارت بالای ۹۵ خشک می‌شود، گفت: موضوع کرونا در فرآیند تولید به هیچ وجه اثرگذار نیست و بر رعایت جدی مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیز تأکید شده است.

 زارع با بیان اینکه در راستای کیفیت بخشی محصول چای، افزایش قیمت و درآمد چایکاران و امکان رقابت با کشورهای دیگر باید برنامه‌ای کاملاً علمی داشته باشیم، بر ضرورت فعال کردن مرکز تحقیقات چای تأکید و تصریح کرد: همانگونه که در به روز کردن فرآیند تولید محصول برنج، سهم مشخصی تعیین کرده و به آن دست یافتیم، باید نوآوری صنعت چای را نیز هدفگذاری کنیم.

نماینده عالی دولت در گیلان  درخصوص تقویت ذخیره ریالی صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور نیز گفت: باید پیگیری های لازم انجام تا از محل صرفه جویی یارانه اختصاصی دولت، به صندوق توسعه چای کمک شود.

استان گیلان و مازندران حدود ۲۵ هزار هکتار باغ های چای  دارند که حدود ۹۰ درصد از این اراضی در استان گیلان واقع است . برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره ، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود.