این کمیسیون با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که با کمک سازمان ملل متحد و با توجه به توانمندی های اداری و حرفه ای و عملیاتی، آماده برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق بر اساس معیارهای بین المللی است.
در عین حال این کمیسیون مهمترین مانع بر سر برگزاری انتخابات زودهنگام را تصویب قانون انتخابات و جدول های الحاقی به آن که در آنها حوزه های انتخابیه و تعداد کرسی ها برای هر حوزه مشخص شده به علاوه بودجه لازم برای اجرای انتخابات عنوان کرد.
بیانیه افزوده این کمیسیون برای اجرای انتخابات باید برای یکسری اقدام های تمهیدی از جمله نام نویسی افراد واجد شرایط، به روز کردن شناسنامه های انتخابی، چاپ برگه و فراهم کردن دستگاه های شمارش آرا و لیست های انتخاباتی اقدام کند.
این کمیسیون تاکید کرده که آماده برگزاری انتخابات پاک و سالم و شفاف در چارچوب انتظارهای مردم عراق و فراهم کردن فضای انتخاباتی امن برای تشویق به مشارکت حداکثری در انتخابات است.
آخرین انتخابات پارلمانی اردیبهشت 98 برگزار شد که با انتقادهای گسترده ای در خصوص تخلف و تقلب های انتخاباتی مواجه شد و در عین حال کمترین حضور مردمی از ابتدای سقوط رژیم صدام تا به آن روز در انتخابات عراق اتفاق افتاد.
این انتخابات به دلیل اعتراضاتی که وجود داشت در نهایت منجر به اعتراض های خیابانی اول اکتبر گذشته (نهم مهرماه 98) شد که حاصل آن استعفای دولت «عادل عبدالمهدی» بوده است.
جریان های سیاسی موجود در پارلمان اخیرا «مصطفی الکاظمی» را به عنوان نخست وزیر جدید معرفی کرده اند تا فضا را برای انتخابات زودهنگام فراهم کرده و اعتماد عمومی دوباره به روند سیاسی بازگردد.