«محمود واعظی» در اینستاگرام خود نوشت: حتما در روزهای گذشته شنیدهاید که شرکتهای دانشبنیان در تولید اقلامی همچون انواع کیتهای آزمایشگاهی تشخیص بیماری کرونا، دستگاههای اکسیژنساز یا همان ونتیلاتورها، دستگاه سیتیاسکن، انواع ماسکهای حفاظتی و اقلام بهداشتی پیشگیری از کرونا چه عملکرد درخشانی داشتهاند.
واعظی تاکید کرد: اما آیا توان و گستره اثرگذاری شرکتهای دانشبنیان از ابتدا بههمین اندازه بود؟ خیر! دولت تدبیر و امید از همان ابتدای کار، مبنای سیاست اقتصادی را بر توسعه اقتصاد دانشبنیان برایگذار از اقتصاد سنتی قرار داد و بر همین اساس حمایتهای ویژهای از شرکتهای دانشبنیان بهعمل آورد.
وی تصریح کرد: نتیجه اینکه با سیاستگذاریهای حمایتی و عملکرد موثر بازیگران دولتی، خصوصاً وزارتخانههای علوم، ارتباطات، صمت و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، تعداد شرکتهای دانشبنیان امروز به بیش از ۵ هزار رسیده است. صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری فقط در یک سال گذشته نزدیک به ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به این شرکتها اختصاص داده و برای آنها بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان ضمانتنامه صادر کرده است.
رییس دفتر رییس جمهوری اظهار داشت: در سالهای گذشته چند برابر این رقم هم از کانالهای مالی دیگر در قالب تسهیلات و کمک برای توسعه شرکتهای دانشبنیان هزینه شده است. بهطور خاص در بحث مبارزه با کرونا، صندوق نوآوری در اسفندماه ۵۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در مقابله با کرونا اختصاص داده و از ۷۰ شرکت در این زمینه حمایت کرده است.
واعظی خاطر نشان کرد: در روزهایی که هر روز اخبار متعددی از کمبود اقلام حیاتی مقابله کرونا در کشورهای مختلف جهان میشنویم و کمبودها حتی برخی قدرتهای جهانی را به راهزنی و مصادره محمولههای دیگران کشانده است، جوانان تحصیلکرده و شرکتهای دانشبنیان ایرانی، مایه دلگرمی مردم بویژه دستاندرکاران بهداشت و درمان شدند. از آنها صمیمانه تشکر میکنم و این نوید را میدهم که روند کمک به توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری از سوی دولت، ادامه خواهد داشت.