همدان- ایرنا- مدیر تعاون روستایی همدان گفت: سال گذشته ۲۳۵ هزار تن انواع محصول توسط شبکه تعاونی های کشاورزی، روستایی و تولیدی از کشاورزان استان خریداری شد.

مجید مسلمی راد روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرید توافقی محصولات امری مهم در صیانت از منافع کشاورزان است و از افت قیمت جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه خرید توافقی با کاهش واسطه گری در بخش کشاورزی سبب ایجاد تعادل در قیمت برای تولید کننده و مصرف کننده می شود اظهار داشت: بیشترین میزان خرید توافقی به محصولات جو، ذرت، سبوس و شیر اختصاص دارد.

مدیر سازمان تعاون روستایی همدان افزود: خرید توافقی توسط تشکل‌های بخش کشاورزی از جمله تعاونی‌های روستایی، کشاورزی و تولید در سطح استان همدان انجام می‌شود.

مسلمی‌راد اضافه کرد: از جمله خرید های توافقی انجام شده در سال گذشته می توان به حدود ۲۰ هزار تن شیر، ۴۱ هزار تن کناله سویا، بیش از سه هزار و ۶۰۰ تن گوجه فرنگی و ۶ هزار و ۵۰۰ تن ذرت علوفه ای اشاره کرد.

وی اظهار داشت: همچنین خرید سه هزار و ۱۰۰ تن یونجه، بیش از ۲۶ هزار و ۶۰۰ تن سبوس و هزار و ۳۰۰ تن پرتقال نیز از دیگر محصولات کشاورزی بود که بصورت توافقی از کشاورزان این استان خریداری شد. 

مسلمی راد خرید توافقی را در جهش تولید و بهبود وضعیت اقتصادی بهره برداران بخش کشاورزی موثر دانست و گفت: هدف از خرید توافقی کاهش واسطه‌های بخش کشاورزی در خرید و فروش محصولات کشاورزی است که در نهایت به سود کشاورز و مصرف‌کننده منتهی می‌شود.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان همدان با اعلام اینکه خرید توافقی در تمامی شهرستان‌های استان صورت می گیرد، عنوان کرد: شهرستان ملایر با بیش از ۲۹ هزار تن خرید توافقی بیشترین میزان خرید توافقی را در این استان به خود اختصاص داده است.

مسلمی راد در ادامه به رویکرد افزایش میزان خرید های توافقی انواع محصولات کشاورزی در سطح استان همدان اشاره کرد و افزود: سیاست خرید های توافقی دارای کارکرد های مطلوبی در زمینه بازار رسانی محصولات کشاوررزی است.

وی ادامه داد: بنابراین افزایش سالیانه میزان خرید های توافقی مد نظر این مدیریت قرار دارد و شبکه تعاونی ها نیز باید برای بازار رسانی محصولات کشاورزی بویژه محصولات دارای مزیت هر شهرستان برنامه داشته باشند.