تهران- ایرنا- نتایج آخرین نظرسنجی ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم ایران دچار ترس و نگرانی بیماری کرونا هستند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، براساس آخرین نظرسنجی این پژوهشگاه با موضوع «بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا» که در سطح کشور و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین ۱۳۹۹ انجام شده است، ۶۱.۳ درصد پاسخگویان از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا بسیار نگرانند.

بر اساس این نظر سنجی، ۱۹.۷ درصد افراد چندان نگران ابتلای خود یا خانواده شان به این ویروس نیستند. ۱۸.۱ درصد پاسخ گویان نیز تا حدی از ابتلای خود یا نزدیکان¬شان به ویروس کرونا احساس نگرانی دارند.

در ادامه این نظر سنجی،  از پاسخ‌ گویان درباره پیش آمدِ برخی مسائل و مشکلاتِ ناشی از کرونا در جامعه و تجربه آنان سوال پرسیده شده است که ترس و نگرانی از بیماری (با فراوانی ۵۶.۹ درصد) و کاهش درآمد (با فراوانی ۵۴.۳ درصد)، اصلی‌ترین نگرانی و مشکلات پاسخ گویان در شرایط کنونی است.

به استناد این نظرسنجی مشکل شهروندان در پرداخت قسط (با فراوانی ۴۳.۴ درصد)، وسواسی‌شدن (با فراوانی ۳۸.۴ درصد)، از دست‌دادن شغل (با فراوانی ۲۷ درصد)، افسردگی (با فراوانی ۲۲.۶ درصد)، تاخیر در پرداخت اجاره‌خانه (با فراوانی ۲۲.۲ درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی ۱۶ درصد) از دیگر مشکلات و نگرانی‌های پاسخ گویان در این روزها می‌باشند.

این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان، بیشتر دچار نگرانی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

پاسخ گویان دارای تحصیلات دانشگاهی نیز در قیاس با افراد بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر ترس ابتلا به این ویروس را دارند. همچنین همه گروه¬های سنی گرفتار ترس و استرس ابتلا به ویروس کرونا شده اند.

نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در خصوص بیماری کرونا  نشان می‌دهد مردان در مقایسه با زنان بیشتر دچار کاهش درآمد شده اند. پاسخ گویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر با مشکل کاهش درآمد مواجه شده اند.

یافته‌های این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان بیشتر در پرداخت قسط به مشکل برخورده اند. گروه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال نیز بیشتر از سایر گروه‌ها در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شده است. پاسخ گویان بدون تحصیلات دانشگاهی نیز نسبت به افراد دارای تحصیلات دانشگاهی بیشتر اظهار کرده اند که در پرداخت باقی مانده اقساط خود دچار مشکل شده‌اند.

براساس این نظرسنجی، ۲۸.۸ درصد از پاسخ گویان بر این باور هستند که بین ۶ ماه تا یکسال همچنان درگیر کرونا به شکل فعلی خواهیم بود. از سوی دیگر ۴۶.۱ درصد، مدت زمانی کمتر از ۳ ماه را به عنوان میزان استمرار بحران کرونا  پیش‌بینی کرده اند.