نشریه "بیلد ام زونتاگ" امروز (یکشنبه) به نقل از اتحادیه هتلداران و صاحبان رستورانها و کافهها آلمان گزارش داد که زیان ناشی از تعطیلی شهرها برای مغازههایی که سرویس خدماتی خوراکی و نوشیدنی ارائه میکنند چشمگیر خواهد بود.
«اینگرید هارتگس» سخنگوی این اتحادیه گفته است، محدودیتهایی که با هدف جلوگیری از گسترش بیش از حد ویروس کرونا (سارس کوو-۲) اعمال شده، به این شاخه اقتصادی تا پایان ماه آوریل، ۱۰ میلیارد یورو زیان وارد میکند.
بر اساس اظهارات هارتگس، بدون کمکهای نقدی و کاهش مالیات ارزش افزوده، ۷۰ هزار واحد، یعنی نزدیک به یکسوم واحدهای این رشته اقتصادی ورشکست خواهند شد. در آلمان نزدیک به ۲۲۳ هزار واحد وابسته به این رشته اقتصادی موجود است.
وی تاکید کرده است که هتلها و رستورانها به دلیل شیوع کرونا پیش از دیگر اصناف تعطیل شدند و به احتمال زیاد جزو آخرین واحدهای سرویسدهی اجتماعی خواهند بود که اجازه فعالیت میگیرند.
سخنگوی اتحادیه هتلداران و صاحبان رستوران ها و کافه های آلمان از دولت فدرال خواسته است، برای بازگشایی مسئولانه هتلها، رستورانها و کافهها چارهجویی کند و مالیات بر ارزش افزوده را کاهش داده و به هفت درصد برساند.
در حال حاضر مالیات بر ارزش افزودهای که برای خدمات این صنعت در نظر گرفته شده، ۱۹ درصد است.
از سوی دیگر «مارکوس زودر» رئیس دولت ایالتی بایرن نیز خواهان کاهش این مالیات است. او در گفتوگو با روزنامه "پاساوئر نویه نخریشتن" اظهار داشت: «اگر شانس یاری کند هتلها و رستورانها و کافهها میتوانند تا پایان ماه می کار خود را از سر بگیرند. اما تصمیم در این باره را باید در زمان مناسب گرفت».
در این رابطه «اولاف شولتس» وزیر دارائی و معاون اول صدراعظم آلمان به نشریه "بیلد ام زونتاگ" گفته است که دولت برای صنایعی که بیش از دیگران زیان میکنند کمکهای نقدی بیشتری در نظر گرفته است.
به گفته وزیر دارایی، بسته بعدی کمکهای دولتی باید شامل مشوقهای مالیاتی برای بالابردن انگیزه سرمایهگذاری و همچنین اقداماتی برای تحریک شهروندان به مصرف بیشتر باشد تا بخشی از زیانهای اصناف از جمله هتل ها و رستوران ها جبران شود.