به گزارش امروز (یک شنبه) شبکه خبری روسیا الیوم، اسکوا در این پژوهش به بررسی آثار اپیدمی کرونا بر مردم منطقه غرب آسیا که از کمبود آب آشامیدنی رنج می برند، پرداخته است.
در این پژوهش آمده است، در حالی که همه جهان شستن دستها با آب و صابون را بهترین وسیله برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا میدانند، این توصیه ساده در برخی از مناطق عربی به امری پیچیده و مهم تبدیل شده است، به گونهای که بیش از ۷۴ میلیون نفر با کمبود آب سالم برای شستشوی دستهای خود روبهرو هستند.
اسکوا در این پژوهش، پیشبینی کرده که میزان استفاده از آب برای شستن دستها در خانهها روزانه ۹ تا ۱۲ لیتر برای هر فرد افزایش یابد و البته این میزان بدون در نظر گرفتن استفاده از آب برای تامین نیازهای دیگر چون شستشوی لباسها پختن غذا و نظافت است.
طبق این پژوهش، میانگین استفاده از آب بین ۴ تا ۵ میلیون متر مکعب در روز در منطقه غرب آسیا افزایش خواهد یافت، اما آنچه اوضاع را وخیمتر میکند، کمبود کمکهای آبی است که از طریق لوله به خانههای مردم در ۱۰ کشور عربی از کل ۲۲ کشور منتقل میشود.
بنابر پژوهش یاد شده، حدود ۸۷ میلیون نفر در کشورهای عربی با مشکل کمبود آب سالم در خانههای خود روبهرو هستند که این موضوع خطر ابتلای آنها به ویروس کرونا را بیشتر میکند، زیرا آنها مجبور هستند آب را از اماکن فروش آب تهیه کنند.
اسکوا در این پژوهش می افزاید، آوارگان و کسانی که در جنگ تحت اشغالگری به سر میبرند بار مضاعفتری بر دوش دارند، مانند مردم نوار غزه که یکی از پرجمعیتترین مناطق مسکونی در جهان است. در این منطقه از ۱۰ خانواده تنها یک خانواده توانایی دسترسی به آب پاکیزه را دارد.
اسکوا پیشبینی کرده که ۲۶ میلیون آواره و پناهجو در منطقه عربی به دلیل نبود آب سالم و رعایت مسائل بهداشتی و نظافت بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا هستند.
این نهاد بینالمللی خواستار اتخاذ تدابیر بیشتر برای تامین آب با کیفیت سالم شده و اعلام کرد که سالم و بهداشتی نبودن آب مصرفی خطر انتقال ویروس را بیشتر میکند.
این پژوهش جدید بخشی از کارهای تحقیقاتی سازمان اسکوا برای ارزیابی پیامدهای کرونا بر زندگی مردم در کشورهای عربی به شمار میرود تا از این طریق از تلاشهای مشترک کشورهای عربی برای کاستن از آثار و نتایج این اپیدمی جهانی حمایت کند.