تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶

پکن-ایرنا- برخلاف برخی از کشورهای غربی بخصوص آمریکا که این روزها چین را مقصر همه گیری کرونا می دانند و خواستار توضیحات بیشتری از این کشور هستند، کشورهای آسیایی از کمک های پزشکی چین برای مهار کرونا استقبال و تقدیر کرده اند.

به گزارش ایرنا تیم های پزشکی از سوی چین به بسیاری از کشورهای خاورمیانه،  آسیای جنوبی،  آسیای غربی و کشورهای آسیای جنوب شرقی اعزام شده است این کشورها همکاری هایشان را در این مدت با چین نیز تقویت کرده اند این کشورها از اینکه پزشکانی از سوی چین به کشورشان اعزام شده و کمک های درمانی و همچنین تجهیزات پزشکی برای آنها از سوی پکن صادر شده است، ابراز خرسندی کرده اند.

چین بدون هیچ مشکلی در حال همکاری با این کشورها برای مقابله با کرونا است و کشورهای آسیایی از جمله همسایگان چین دست همکاری این کشور را به گرمی فشرده اند کارشناسان معتقدند چین با این کارها در تلاش است تا چهره خود را بخصوص پس از شیوع ویروس کرونا از شهر ووهان در مرکز این کشور در جامعه بین المللی بهبود بخشد.

اگرچه این اقدامات پکن با بی رغبتی آمریکا و برخی از متحدان غربی این کشور روبرو شده است اما کشورهای آسیایی با چین همکاری نزدیکی داشته و از کمک های اعطایی تشکر کرده اند.

به غیر از منطقه خاورمیانه، چین تیم های پزشکی خود را به کشورهای همسایه نظیر کامبوج، فیلیپین، مالزی، میانمار و پاکستان اعزام کرده و از تبادل تجربیات برای مقابله با کرونای جدید از هیچ اقدامی دریغ نکرده است.

چین اگرچه کمی دیر اما با تلاش بیشتر تمام اطلاعات را در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار داده است تا از این طریق در اختیار کشورهای جامعه بین المللی قرار گیرد با این وصف در مقابل کشورهای آسیایی و همسایگان چین که از این اقدامات استقبال کرده اند آمریکا و شماری از متحدان غربی از چین انتقاد کرده اند که مسبب همه گیری است و در زمینه اطلاع رسانی سهل انگاری کرده و خیلی دیر اقدام نموده است.

چین تنها شش روز پس از شروع همه گیری اقدامات قرنطینه را انجام داد اما از همان روزهای نخست و بخصوص در پایان ماه دسامبر از ورود یک ویروس مرموز در شهر ووهان خبر داده بود در واقع کرونا آنقدر ناشناخته و مرموز بود که حتی مسوولان و مردم چین را نیز غافلگیر کرده بود و پیش بینی برای وضعیت آینده برای پکن کاری دشوار بود.

با گذشت هفته ها از شیوع این ویروس در چین هنوز دانشمندان اعتراف می کنند که دانسته هایشان درباره این ویروس بسیار کم است هیچ دارو و یا واکسنی برای بیماری ساخته نشده است و هیچ کشوری نتوانسته است الگوی مناسب،  مشخص و موثری برای درمان بیماری و پیشگیری قوی از آن ارایه کند به همین دلیل همه کشورها تقرییا به صورت یکپارچه تدابیر محدود کننده،  فاصله گذاری اجتماعی و آزمایش های کرونا را در پیش گرفته اند.

چین البته ماسک ها و دستگاه های تنفسی را به کشورهای غربی هم اعطا کرده است که برخی از این کشورها می گویند کیفیت آنها از استانداردها کمتر است و برخی از این تجهیزات را باز پس فرستاده اند کشورهای غربی بخصوص آمریکا این تلاش های چین را «دیپلماسی ماسک» نامیده اند مبنی بر اینکه چین از این طریق به دنبال ارتقای جایگاه خود در سطح جهانی است.

چین البته تاکید می کند هدف از همه این تبادلات این است که دنیا با همکاری بتواند این ویروس را ریشه کن کند و بر این باور است که سیاسی کاری در این شرایط پسندیده نیست و تاثیر مثبتی برای هیچ طرفی ندارد.

لی که چیانگ نخست وزیر چین همچنین نشست های ویدیویی را با مسوولان ارشد کشورهای آسیای شرقی و خاور دور از جمله ژاپن،  آسیای شمال شرقی و کره جنوبی داشته و با آنها درباره مهار کرونا مفصل گفت و گو کرده است.

دولت های غربی از ابتدا چین را در شیوع کرونا سرزنش کردند اما کشورهای آسیایی حتی همسایگان چین تلاش کردند تا از چنین کاری خودداری کنند و چون ویروس در این کشور تقریبا مهار شده است، در حال رایزنی برای باز کردن مرزهایشان با چین هستند.

"کاترین وانگ" تحلیلگر هنگ کنگی بر این باور است که ادعاهای غرب علیه چین مشکلی را در این شرایط از هیچ کشوری دوا نمی کند او خاطر نشان کرد بر خلاف چین که در حال کمک رسانی به کشورهای دیگر بوده و در زمینه صادرات تجهیزات پزشکی تلاش وافر کرده، غربی ها کار خاصی انجام نداده اند.