شیراز- ایرنا- امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس اعلام کرد: مایه سربلندی فارسی‌زبانان به میدان آمدن مطابق شیوه ادبی سعدی است که همدردی با دیگران جلوه‌ای از این شیوه است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام دوشنبه اول اردیبهشت ماه در پیامی، روز بزرگداشت شیخ مصلح‌الدین سعدی شیرازی را گرامی داشت و افزود: این بدان معناست که فقط به فکر خود نباشیم بلکه باید به فکر دیگران و به گفته ایشان به فکر بینوایان باشیم؛ چراکه ایرانی همیشه در بحران‌ها پیرو اخلاق اصیل اسلامی است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: کشف راز مانایی این شخصیت که حدود هشت قرن است هنوز زنده است، در فضایی که گرفتار یک بیماری فراگیر هستیم، وظیفه ما را در قبال سعدی و فرهنگ و ادب او مشخص می‌کند، با درک این مهم، به هدف از نامگذاری این روز ایرانی نزدیک می‌شویم و در ادامه، همچنان که این ملت در طول تاریخ آبرومند بوده است باز هم برای خود نقش آفرینی خواهد کرد.
امام جمعه شیراز ابراز داشت: در روزهایی که کرونا در جهان فراگیر شد، چهره های بزرگ سیاسی اروپا با خواندن شعری از اشعار سعدی به مردم خود آرامش دادند و از آن‌ها برای نقش‌آفرینی کمک خواستند. اینکه هنوز فریاد سعدی در جهان بلند است و گوش همه را می نوازند که بنی آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند به همین دلیل است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه ادب فارسی به ویژه کلام شیوای سعدی در اوج زیبایی پاسخگوی نیازهای انسان است، گفت: در جنبه‌های مختلف عشق، محبت، عزت‌خواهی و شکوفایی سعدی به همان نیازهایی توجه کرده که روانکاوان بزرگ امروز دنیا به عنوان نیازهای بشر می شناسند.
آیت‌الله دژکام بیان کرد: سعدی به همه نیازها توجه کرده است؛ اما مهم این است که ما که به سعدی افتخار می‌کنیم، وظیفه خود را از زبان سعدی بشناسیم و به آن عمل کنیم.
امام جمعه شیراز توصیه کرد: در این ایامی که روز بزرگداشت سعدی و در آستانه هفته شیراز است همه با کمال افتخار از توصیه‌های ارزشمند سعدی در گلستان و بوستان تبعیت کنیم و همانطور که همیشه مردم شیراز درخشیدند نیز اکنون خوش بدرخشند و هرچه دارند بر سفره کرم خود با همنوعان به مشارکت بگذرانند.

اول اردیبهشت ماه به مناسبت تاریخ نگارش گلستان در تقویم ملی ایران با عنوان روز سعدی نامگذاری شده است.
امسال پس از ۲۲ سال این آیین به‌صورت مجازی و به دور از حضور فیزیکی سعدی‌دوستان برگزار شد.

توصیه‌های امام‌جمعه شیراز به اعضای شورای شهر و مدیران شهری
نماینده ولی فقیه در استان فارس همچنین در دیدار با اعضای شورای شهر شیراز گفت: باید نقش شهرداری در ارتباط با سایر ساختارهای اداری به درستی تعریف و تبیین شود، مهمترین مسئله‌ای که امروز وجود دارد این است که همدیگر را درک کنیم و همدل شویم.
آیت‌الله دژکام عنوان کرد: دو موضوع مهم را باید مورد توجه قرار دهیم یکی مسائل اقتصادی و دیگری مسئله فرهنگی شهر شیراز.
وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد،‌ افزود: این مساله چنان اهمیتی دارد که نامگذاری سال باعنوان "جهش تولید" گوشه‌ای از پازل اقتصادی است؛ بنابراین اگر مجموعه مسائل با یکدیگر شکل نگیرد، قاعدتاً به حل مشکل نمی‌انجامد؛ بنابراین کلیت این طرح به چارچوب اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.
امام جمعه شیراز با تاکید بر اهمیت پیروزی اقتصاد بر بحران فراگیر کرونا، عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در رابطه با شهرداری‌ها طولانی‌بودن زمان بهره‌برداری از پروژه‌ها و طرح‌هاست که متاسفانه هنوز مورد توجه قرار نگرفته است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت: یکی از موانع اقتصاد مقاومتی ریخت و پاش و اتلاف منابع در دستگاه‌هاست؛ درمقابل بهره‌وری و بازدهی کم است.
وی ادامه داد: مفید بودن اشتغال در ادارات نیز اهمیت دارد؛ مثلا برای انجام کاری مانند صدور پروانه باید چندین اتاق را پشت سر گذاشت و ماه‌ها منتظر شد که اگر این بروکراسی اداری نباشد هم زمینه فساد از بین می‌رود و هم به جهش تولید کمک می‌شود.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه باید برای افراد جای شغل را صحیح تعریف کنیم که مشکلات برطرف شود، ادامه داد: اینکه در جاهایی شغل تعریف کنیم که نیاز نباشد و بار اضافی به وجود بیاید، درست نیست.
آیت‌الله دژکام به اهمیت تولید محتوا در فضای مجازی نیز اشاره کرد و عنوان داشت: باید به بخش رسانه و تولید محتوا دقت ویژه‌ای داشته باشیم و شهرداری در فضای مجازی فعالیت کند تا نکته‌های لازم درباره فرهنگ‌سازی و آموزش شهروندی ارائه شود؛ همچنین باید در اعتبارات فرهنگی به این بخش پرداخته شود.
وی ابراز کرد: عدم هماهنگی کسانی که در این زمینه‌ها مسئولیت دارند، مشکل‌زاست و نباید سلیقه شخصی خود را اعمال کنیم، بلکه باید هدف را بیان کنیم تا هماهنگی‌ها از بین نرود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس عنوان کرد: نقطه‌های اختلاف هدف زیاد نیست، از این رو باید نقاط هماهنگی را افزایش داد تا به اتحاد برسیم؛ متاسفانه چون می‌خواهیم سلیقه خود را مطرح کنیم به هماهنگی دست پیدا نمی‌کنیم.
آیت‌الله دژکام اظهار داشت: مشکلی که داریم و نمی دانیم آن را مشکل اخلاقی فرض کنیم یا مشکل ساختاری بدانیم، مساله تمامیت خواهی است، سعی کنیم این تمامیت خواهی را کنار بگذاریم و اجازه دهیم دیگر سازمان‌ها و نهادهای ذیربط و هم‌عرض نیز در اعمال مدیریت و انجام پروژه ها در کنار ما باشند.
وی ادامه داد: گاه مرز شهرداری با استانداری و فرمانداری در انجام پروژها و طرح‌ها مشخص نیست. اگر فرض بر این است که فرمانداری و شهرداری در کنار هم هستند، نهاد اجتماعی سنتی هم خود را نشان می‌دهد.
وی بیان کرد: پژوهشگاه شورای شهر به‌مثابه اتاق فکر، اولا باید پشتوانه عقلانی و علمی پروژه‌های شورا و شهرداری باشد و دیگر اینکه در این مرکز، نباید صرفا از نیروهای یک تفکر خاص سیاسی صرفا استفاده شود، بلکه باید نماینده همه سلیقه‌ها و تفکرات شهروندان شیرازی باید حضور موثر داشته باشند.