براساس گزارش خبرگزاری رویترز، در این بیانیه آمده است: ارزیابی وزیران بهداشت نشان میدهد، همهگیری کووید-۱۹ بر ضعف نظاممند نظامهای بهداشتی تاکید دارد و آسیبپذیری در توانایی جامعه بینالمللی در پیشگیری و پاسخگویی به تهدیدهای همهگیری را نشان میدهد.
این بیانیه با یادآوری اینکه وزیران بهداشت گروه ۲۰ اقدامات پیشگیرانه ای را برای مهار این همهگیری بکار بسته اند از تشریح چنین اقداماتی خودداری کرد.
توفیق الربیعه وزیر بهداشت عربستان که کشورش ریاست کنونی گروه ۲۰ را در اختیار دارد، در نطق آغازین این نشست ویدئو کنفرانسی، گفت: به اقدامات فوری برای همکاری و تعامل با سازمانهای جهانی با هدف واکنش هماهنگ به این همهگیری نیاز هست.
وی بر حمایت از کشورهای نیازمند به کمک و سرمایهگذاری در تحقیقات برای تولید فناوری ها، ابزارها، واکسن و درمان این بیماری تاکید کرد.
مقامهای کشورهای اسپانیا، سنگاپور، اردن و سوئیس برای شرکت در نشست دیروز (یکشنبه ۳۱ فروردین) گروه ۲۰ دعوت شده بودند. همچنین مقام هایی از سازمان های منطقه ای و بین المللی از جمله سازمان جهانی بهداشت و بانک جهانی در این نشست حضور داشتند.
خبرگزاری اسپوتنیک در همین زمینه گزارش داد: بر اساس بیانیه نهایی، کشورهای عضو گروه ۲۰ به ارزیابی شکاف ها در آمادگی جهانی در مقابل بیماری های همه گیر ادامه خواهند داد.
نشست روز یکشنبه گروه ۲۰ که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد به دنبال نشست دیگر این گروه در اسفندماه بود که در آن وزیران بهداشت این گروه ارائه بهترین راهکارها در سطح ملی و بکار بستن اقدامات فوری برای مقابله مشترک با همه گیری کرونا را هدف قرار می داد.
گروه ۲۰ متشکل از قدرتمندترین کشورهای جهان در زمینه اقتصاد است که در مجموع ۸۵ درصد کل اقتصاد جهانی و دو سوم جمعیت جهان را در بر دارند.
2023