تهران- ایرنا- رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال گفت: بازیکنانی داریم که اگر طلب خود را نگیرند در معیشت‌شان دچار مشکل هستند. دوره سه تا چهار ساله انضباط مالی سخت بر فوتبال ما باید حاکم شود.

«جمشید نورشرق» روز دوشنبه در گفت‌وگو با یک برنامه رادیویی درباره نشست برگزار شده بین مدیران باشگاه‌ها و فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: باشگاه‌ها وضعیت مالی مناسبی ندارند و اغلب آنها بدهی انباشته قابل توجهی دارند. باشگاه‌هایی که امتیاز آنها منتقل شده، بدهی‌های خود را تسویه نکردند و این بدهی بدون تعیین تکلیف، منتقل شده است. یک سال پیش که ریاست کمیته وضعیت فدراسیون را بر عهده گرفتم، تمام هم و غم خود را گذاشتیم که بدهی باشگاه‌ها را با شیب ملایمی سر و سامان دهیم. بخش زیادی از بدهی‌ها تعیین تکلیف شد، اما این بدهی‌ها رشد بیشتری نسبت به پرونده‌های حل شده دارند. اگر اراده جمعی جدی بر تعیین تکلیف بدهی‎ها نباشد با وضعیت دشواری مواجه خواهیم بود. 

وی ادامه داد: وقتی مدیران در باشگاهی منصوب می‌شوند، نباید بدهی‌ها را گردن مدیران قبلی بیندازند یا کارشان را توجیه کنند. به طور حتم مدیران جدید، مسوولیت را با اطلاع کامل پذیرفته و راه حل‌هایی در ذهن دارند. اگر اولویت مسوولان بر حل مشکلات مالی نباشد، وضعیت نگران‌کننده است و فوتبال ما شرایط خوشایندی نخواهد داشت. یکی از دغدغه‌ها در فدراسیون، آرای مختلفی است که فیفا یا CAS علیه ما صادر می‌کنند. اگر به کسی بگویند مدیریت فلان باشگاه را به تو می‌دهیم، انسان متعارف یکی ۲ هفته اسناد مالی را مطالعه می‌کند و سپس آن مسوولیت را می‌پذیرد.

نورشرق تصریح کرد: حق نداریم تصمیمی بدون چشم‌انداز بگیریم که و فقط برای خودمان راهگشا باشد و باشگاه را با بدهی روبه‌رو کند. مسوولیت حقوقی مدیران برابر شخص حقوقی باید مورد توجه قرار بگیرد و تبعات مسوولیت برای مدیران تبیین شود تا مسوولانی که باعث خسارت به باشگاه می‌شوند آن را جبران کنند و جلوی این تصمیمات گرفته می‌شود.

وی همچنین گفت: بنا شد تعهدی برای باشگاه‌ها در نظر بگیریم و براساس بودجه باشگاه با بازیکنان قرارداد ببندیم. در این شرایط، مبلغ قرارداد بازیکنان واقعی می‌شود و کسی رقمی در نظر نمی‌گیرد که چند باشگاه از عهده آن برنیایند. پول این بازیکنان همان مثال کی داده و کی گرفته است و مسوولان باشگاه‌ها این ارقام را پرداخت نمی‌کنند. باشگاه‌ها در قالب شرکت اداره می‌شوند و قانون تجارت می‌گوید هیات مدیره پس از انتخاب توسط مجمع، بالاترین رکن تصمیم‌گیری است. هیات‌مدیره باید بودجه باشگاه را تصویب و به مدیرعامل ابلاغ کند و مدیرعامل هم حق ندارد خارج از بودجه تصمیم بگیرد.

رییس کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال با بیان اینکه چاره‌ای جز پذیرش واقعیت نداریم، اذعان داشت: حتی در پرسپولیس یا سپاهان نیز اگر بودجه لازم را نداریم، نمی‌توانیم بازیکن یا مربی گرانقیمت جذب کنیم. هواداران هم این موضوع را می‌پذیرند و به سمت کشف استعدادهای پایه‌ای می‌رویم که پشت اسامی گرانقیمت می‌سوزند. در این صورت ما توان داخلی را جایگزین مربی گرانقیمت خارجی و بازیکنی می‌کنیم که بازی نکرده و خدمتی به ما ارائه نکرده است، اما احکام عجیب علیه باشگاه می‌گیرد. نبینید عده‌ای از بازیکنان از توان مالی خوبی برخوردارند. بازیکنانی داریم که اگر طلب خود را نگیرند در معیشت‌شان دچار مشکل هستند. باید دوره سه تا چهار ساله انضباط مالی سخت بر فوتبال ما حاکم شود.

نورشرق در پایان گفت: از زمان انتصاب «مهدی محمدنبی» به‌ عنوان دبیر کل فدراسیون فوتبال، انضباط مالی باشگاه‌ها یکی از اولویت‌های جدی او بوده و جلساتی در نظر گرفته که امیدوارم خروجی مثبتی داشته باشد. باشگاه‌های شرکت‌کننده در این جلسه راضی بودند و این روند، بدون همکاری باشگاه‌ها طی نمی‌شود.