اراک - ایرنا - دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی گفت: کشفیات کالای قاچاق این استان در سال گذشته ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه قبل آن افزایش یافته که نشان از جدیت حوزه تصمیم‌سازی در این حوزه است.

«مجید طاعتی» عصر دوشنبه در نشست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی، افزود: واریزی کشفیات قاچاق کالا به حساب دولت پارسال یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بود که نسبت به مدت مشابه قبل آن رشد چشمگیری داشته است. 

وی ادامه داد: مجموع پرونده‌ها و شمار مجرمان حوزه قاچاق کالا و ارز در استان مرکزی در سال گذشته حدود ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه قبل آن کاهش داشته  که این مهم بیانگر تمرکز کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای این استان بر پرونده‌های درشت قاچاق است. 

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان مرکزی اظهار داشت: شرایط ویژه ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سامانه‌ شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در مرکز کشور، فرآیند سوختگیری و سهمیه سوخت ماشین‌آلات کشاورزی استان را با مشکلاتی مواجه کرده که این مهم‌با پیگیری های نهادهای مسئول  استان حل شده است. 

طاعتی بیان کرد: مالکان ماشین آلات کشاورزی استان نگران سهمیه سوخت خود نباشند و می‌توانند در اسرع وقت با مراجعه سامانه شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نام‌نویسی کنند. 

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر گاز مایع و نفت سفید به مصارف غیر خانگی اختصاص می‌یابد، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان حداکثر تا سه ماه آینده نحوه توزیع این ۲ فرآورده نفتی را ساماندهی می‌کند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۹۰فرآورده سال گذشته در استان مرکزی کدگذاری شده و  ۱۲هزار و ۶۷۰  فرآورده نیز در گمرک منطقه ویژه  نمونه برداری شده است .

«مهناز جعفریان» افزود : شمار پروانه‌های فاقد سوخت یارانه ای  استان پارسال ۳هزار و ۶۶۴ فقره و پروانه های قاچاق ۸۹فقره بوده که ۱۷ پرونده‌ ناقص به ستاد مرکزی و ۳۷۱فقره  نیز به گمرک ارجاع شده و تعداد پرونده‌های دارای سوخت یارانه‌ای کمتر از ده درصد نیز ۴۳۱فقره بوده است.

سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه استان مرکزی گفت: طرح توزیع الکترونیکی فرآورده های نفتی( نفت سفید ، مایع و گاز ) از طریق زیرساخت‌های بانکی انجام می‌شود و میزان سهمیه سوخت به کارت بانکی متقاضیان واریز می‌شود.

«سعید جمشیدی» افزود: کاهش مراجعه ارباب رجوع به نواحی، صرفه‌جویی در مصرف کاغذ، برگشت آنلاین لیست فرآورده توزیع شده به سامانه سدف،حذف سهمیه از روی کارت پس از اتمام زمان اعتبار سهمیه، امکان تعریف سهمیه‌های مختلف برای شهرستان های دارای تنوع آب و هوایی از مهمترین مزیت‌های این طرح است. 

وی ادامه داد: سال گذشته منفی ۵ درصد کاهش فروش فرآورده های نفتی را در استان وجود داشت و سوخت CNGنیز منفی ۵.۳ دهم درصدکاهش داشته است. 

سید علی آقازاده استاندار و معاونین استانداری مرکزی در این نشست حضور داشتند. 

استان مرکزی ۱۲ شهرستان و یک میلیون ۴۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.