بجنورد- ایرنا- معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: سال گذشته، ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی استان ابلاغ شد و در این مدت با جذب ۱۰۰ درصدی این اعتبارات ۴۵۱ طرح اجرایی شد.

محمد اربابی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای طرح های مشاغل خانگی استان، برای ۵۳۰ نفر شغل ایجاد شد.

وی درباره تاثیر کرونا بر مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: تاثیر کرونا در تولید بخش مشاغل خانگی اندک بوده است، تولید در مشاغل خانگی به واسطه اینکه محل کار افراد، در محیط خانه است، تاثیر زیادی از کرونا نگرفته، اما بازار محصولات تولیدی مشاغل خانگی، دچار مشکل شده است که البته راهکارهایی از وزارتخانه با همکاری جهاد دانشگاهی ارائه شده که بتوان با فروش اینترنتی، بازاریابی کرده و محصولات را به فروش رساند.

وی اظهار داشت: البته مردم استان هنوز در این زمینه، ثبت نام نکرده اند و برخی تولیدکنندگان هم برای فروش اینترنتی محصولات خود، به سراغ پیام رسان ها رفته اند.

وی افزود: در ابتدای شیوع کرونا، مصرف شیر کاهش یافت و تولیدکنندگان این محصول تاحدی دچار مشکل شدند، اما به تدریج مصرف شیر هم مورد تقاضا قرار گرفت و اکنون بازار شیر با مشکل خاصی روبه رو نیست.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در این مدت، برخی کارگاه های تولید پوشاک، به تولید ماسک و گان سوق داده شدند و برخی هم خط تولید را به سوی مواد شوینده و ضدعفونی کننده تغییر دادند.

بر اساس این گزارش، با وجود اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان شمالی بالا است اما وجود اشتغال ناقص سبب شده تا با وجود اشتغال، درآمد کسب شده کفایت معیشت را نداشته و سرانه درآمد خانوارها در این استان پایین باشد.  

۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.   

صدور مجوزهای مشاغل خانگی از ابتدای سال ۹۰ آغاز شد، پس از ابلاغ قانون و دستورالعمل اجرایی مربوطه اطلاع رسانی گسترده از طریق رسانه های محلی و دستگاه های اجرایی در سطح صف و ستاد آغاز شد.

مطابق قانون، مشاغل خانگی شامل آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیرد و منجر به تولید ویا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می شود.

بر اساس مصوبات ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، رشته های مشاغل خانگی به تعداد ۳۲۵ رشته شغلی در حوزه های صنایع دستی، فرش، کشاورزی، دامپروری، خدمات، تولیدی صنعت و فناوری اطلاعات(IT ) است.

هفت دستگاه اجرایی مجاز به صدور مجوز مشاغل خانگی هستند که شامل جهاد کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق کارآفرینی، اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره کل بنیاد شهید است.