حبیب جهانساز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارخانه داران چای نیز در فرآیند چای سازی مسایل بهداشت فردی و گروهی را مورد توجه قرار دهند.
وی اظهار داشت: شستن مرتب دست ها، فاصله گذاری فیزیکی و جلوگیری از تجمع در کارخانه های چای سازی و غیره از جمله مواردی است که چایکاران و کارخانه داران باید مورد توجه قرار دهند.
رئیس سازمان چای کشور خاطر نشان کرد: کارخانه داران چای سازی باید به موقع ضدعفونی ابزارآلات ، ماشین آلات و تب سنجی های لازم را با حساسیت انجام دهند.
وی یادآور شد: در صنعت چای نه در حوزه باغ و نه در چای خشک عاملی برای انتقال و جابجایی ویروس کرونا نیست اما در برداشت برگ سبز چای مانند همه صنوف دیگر باید توصیه های بهداشت عمومی و فردی رعایت شود ضمن اینکه اهتمام به این موارد در محل کارخانه های چای مورد تاکید است.
رئیس سازمان چای کشور اظهار داشت: در کارخانه فرآوری چای در دمای بالای ٩٥ درجه خشک می شود ضمن اینکه دم کردن چای نیز با آب جوش و دما است بنابراین خود چای به لحاظ انتشار ویروس کرونا مشکلی ندارد.
استان های گیلان و مازندران، ۵۵ هزار چایکار دارد. باغهای چای در استان های گیلان و مازندران ۲۵ هزار هکتار است که میزان زیرکشت هر سال متفاوت است.
برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره ، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور شروع و تا پایان مهرماه انجام می شود.