تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵

تهران – ایرنا – مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران معتقد است که قیمت منفی نفت آمریکا در معاملات روز گذشته به نوعی شیطنت سفته‌بازان این بازار است و نمی‌تواند ادامه‌دار باشد.

«محسن قمصری» امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه منفی شدن قیمت نفت آمریکا در روز گذشته بازی بورس‌بازهای سهام بوده است، ‌گفت:‌ این منفی شدن در محموله کوچک ۲۰۰ هزار بشکه‌ای بوده که سررسید شده و این به مفهوم آن نیست که قیمت تمام نفت‌ها منفی شده باشد.

وی با تاکید بر اینکه این موضوع اثر خود را بر بازارهای بورس گذاشته و خواهد گذاشت،‌ افزود:‌ با این حال قیمت‌های منفی و تک رقمی نمی‌تواند در بازار نفت ادامه‌دار باشد.

قمصری ادامه داد: با این حال نباید انتظار داشت که قیمت نفت به سطح قبل از شیوع کرونا در جهان بازگردد.

وی با اشاره به اینکه کاهش تقاضای نفت به دلیل شیوع کرونا طبیعی است،‌ گفت:  شرایط بازار نیز از قوت و شتاب کافی برای افزایش قیمت برخوردار نیست تا بتواند قیمت‌ها را افزایش دهد.

مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: طبیعی است که در این شرایط سفته‌بازان بر سایر بازار فشار آوردند که نمونه آن را می‌توان در معاملات دیروز نفت آمریکا دید.

وی با تاکید بر اینکه تقاضا در بازار نفت در مقایسه با ۶ ماه گذشته کاهش زیادی داشته،‌ افزود: موفقیت توافق کاهش تولید اوپک پلاس به عملکرد واقعی توافق‌کنندگان باز می‌گردد.

به گفته قمصری اگر این کشورها به توافق کاهش تولید از ابتدای ماه می عمل کنند می‌توانند بازار نفت را به ثبات برسانند.

وی احتمال ایجاد روند صعودی در بازار نفت را ضعیف دانست و گفت: اما می‌توان امیدوار بود که کاهش شدید قیمتی در این بازار به وجود نیاید.

 قمصری با بیان اینکه مدت‌ها است همبستگی نفت برنت و نفت شاخص آمریکا به دلیل شرایط اقتصادی ایالات متحده کم شده و این دو نوع نفت به گسستگی رسیده‌اند، ادامه داد: اکنون نفت برنت قیمت بالاتری نسبت به نفت سبک آمریکا دارد که این برعکس شرایط تاریخی در بازار انرژی است.

وی تاکید کرد: البته همچنان بازارهای انرژی می‌توانند روی هم اثرگذار باشند بنابراین ممکن است این کاهش قیمت، ‌بر بازار نفت ایران نیز سایه بیاندازد.

به گزارش ایرنا، ‌روز گذشته نفت شاخص آمریکا با افتی ۳۰۰ درصدی به قیمت منفی ۳۷ دلار در هر بشکه معامله شد . عددی که در تاریخ نفت جهان بی سابقه بود.