تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش رصد دقیق آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان در شرایط کنونی را مهم‌ترین دغدغه این معاونت دانست و گفت: رصد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان باید ازطریق شبکه شاد دنبال شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، علیرضا کاظمی روز سه شنبه در دومین جلسه طرح نماد در سال ۹۹ افزود: آسیب های اجتماعی از مهم ترین مسائلی است که در این شرایط باید به آن پرداخته شود و نباید از آن غفلت کنیم شرایط موجود را به بهترین شکل مدیریت کنیم و از فضای ایجاد شده بهره کافی را ببریم.

وی ادامه داد: دو سوال مطرح است اول اینکه ارتباط دانش آموزان، والدین، مشاوران، سامانه نماد و شبکه شاد چیست؟  یعنی در این شرایط باید ارتباطی بین این گروه ها و شبکه شاد ایجاد کنیم و سامانه نماد باید فعال ترین سامانه به لحاظ کارکرد باشد تا مشاورین به معلمان بتوانند گزارش بدهند و دانش آموزان در معرض خطر را معرفی کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: سیستم غربالگری در این سامانه باید به صورت الکترونیک انجام شود به ویژه غربالگری اورژانسی و  همچنین سیستم ارجاع در این سامانه باید فعال باشد.
کاظمی ادامه داد: سوال دوم اینکه چگونه اهداف کمی و کیفی را در شرایط جدید و خاص جامعه و به ویژه مدارس در سامانه نماد  تعریف کنیم و چگونه فرآیند آموزش نماد را در شبکه های اجتماعی به ویژه شبکه شاد اجرایی کنیم.
وی تولید محتوا را در حال حاضر با استفاده از ظرفیت های شبکه مجازی ساده تر از قبل دانست و ادامه داد: برای مشاوران باید تولید محتوا شود این امر هم ساده تر شده و هم هزینه های آن کاهش پیدا کرده است و فرآیند آموزش در شرایط کنونی استمرار باید داشته باشد و در بعد اجرایی و تولید محتوای آن باید طرح و برنامه داشته باشیم.
وی گفت: حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی مهم ترین حوزه است که می تواند از شبکه های ایجاد شده حتی بعد از ایام کرونا هم استفاده کند و باید بستری برای آن فراهم کرد تا این فضا برای حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی باقی بماند.

مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آوزش و پرورش هم گفت: دوره های آموزشی طرح نماد تا امسال به صورت حضوری برگزار می شد اما با توجه به شرایط جدید کشور کلاس های آموزشی این طرح  باید به صورت مجازی برگزار شود.

وی افزود: البته نباید فراموش کرد سازوکاری باید داشته باشیم تا اثربخشی این دوره ها کمتر از دوره های حضوری نباشد و به عبارتی حضور دانش آموزان و فرهنگیان در این دوره ها پیگیری شود و از اینکه افراد شرکت کننده در این دوره ها آموزش ها را حتما می بینند مطمئن باشیم.
مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در طرح جدید می توانیم ۴۰ درصد مدارس کشور را پوشش بدهیم با وجود اینکه قرار است از فضای مجازی استفاده شود حداکثر پوشش و حداقل هزینه ها را باید داشته باشیم.
شکوهی روش های سنتی را منسوخ شده دانست و ادامه داد: در آموزش باید از شیوه های نوین استفاده کرد زیرا در شرایط کنونی کشور متوجه شدیم فضای مجازی و شیوه های نوین ظرفیت بسیار زیادی برای  استفاده در آموزش ها دارند.
در ادامه جلسه هر یک از حاضران به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در مورد اجرای کلاس های آموزشی نماد در فضای مجازی ارائه کردند.