به گزارش روزنامه جروزالم پست
، گروه جی استریت نگرانی عمیق خود نسبت به الحاق کرانه باختری پس از توافق نخست وزیر بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس رهبر حزب آبیسفید ابراز کرد.
لابی جیاستریت به عنوان نماد لیبرال یهودی در آمریکا شناخته میشود که برای پایان منازعه بین فلسطینیها و اسرائیلیها شکل گرفته است.
به نوشته جروزالم پست
، جیاستریت روز دوشنبه توافق بین نتانیاهو و گانتس در راستای ایجاد فرصتی برای شروع بحث در مورد الحاق دره اردن و حاکمیت اسرائیل بر دیگر شهرکهای کرانه باختری را به شدت مورد انتقاد قرار داد. این گروه در ادامه انتقاد شدید خود اقدامات کابینه رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ را ظالمانه دانست.
جیاستریت در بیانیهای با ابراز نگرانی عمیق در این خصوص اعلام کرد: در بحبوحه بحران کووید-19 نتانیاهو دولتی تشکیل داده که به نظر مصمم به انجام اقدام یکجانبه برای ضمیمه مناطق اشغالی فلسطین در کرانه باختری با تایید دولت ترامپ در عرض چند ماه است.
این گروه الحاق کرانه باختری را حرکتی عامدانه در جهت جلوگیری از تشکیل کشور مستقل فلسطینی توصیف کرد و آن را فاجعهای برای منافع اسرائیل و همچنین نقض حقوق فلسطینیها دانست.
الحاق بخشهایی از کرانه باختری و دره اردن در دل توافق میان گانتس و نتانیاهو برای تشکیل کابینه گنجانده و تاریخ کلید زدن این اقدام اول ژوئیه (11 تیر) مشخص شده است.
گروههای دیگری آمریکایی نظیر اتحادیه اصلاح یهودیت، کنفرانس مرکزی خاخامهای آمریکا و انجمن سیاست اسرائیل نیز در بیانیههای جداگانه خواستار اجتناب از هر گونه اقدام یکجانبه در خصوص الحاق بخشهایی از کرانه باختری شدند.
فلسطینیها در این خصوص ساکت ننشستند و نسبت به اقدامات در راستای حاکمیت بر اراضی اشغالی مردم فلسطین هشدار جدی دادند.
به نقل از روزنامه تایمز اسرائیل
، محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای گفت که تشکیل کابینه الحاق اسرائیلی به معنی پایان راه حل دو دولتی و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین است.
صائب عریقات مقام ارشد سازمان آزادی بخش فلسطین نیز اعلام کرد که پیشبرد اقدام دولت اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری خطری برای کل جهان است.
به گفته عریقات، این اقدام به معنی پایان هر گونه احتمالی برای انجام مذاکرات صلح است.
الحاق شهرکهای یهودی نشین در کرانه باختری اشغالی به سرزمینهای تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی یکی از وعدههای انتخاباتی نتانیاهو در کمپین انتخابات پارلمانی بود.