اسلام‌آباد - ایرنا - تازه‌ترین گزارش نهادهای سنجش کیفیت زندگی و آمار پاکستان نشان می‌دهد که ۱۶ درصد از مردم این کشور بر اثر کرونا دچار ناامنی غذایی و سوء تغذیه شده اند.

در گزارش سازمان سنجش اجتماعی و کیفیت زندگی در پاکستان  که با مشارکت سازمان آمار این کشور انجام شده اضافه شده است دولت توانسته امنیت غذایی ۸۴ درصد  از مردم این کشور را در شرایط دشوار کرونا تامین کند.

این یازدهمین نظرسنجی در پاکستان از سال ۲۰۰۴ محسوب می‌شود که هدف اصلی آن نظارت بر نحوه اجرای برنامه‌های مربوط به اهداف توسعه پایدار در استان‌ها، مناطق شهری و روستایی این کشور می‌باشد.

براساس این گزارش: ۲۵ هزار و ۹۴۰ خانوار از شهرها و مناطق مختلف روستایی در پاکستان در این نظرسنجی شرکت کرده و از آنان درخصوص اوضاع اجتماعی، آموزش، بهداشت، امنیت غذایی، امکانات و خدمات پرسش به عمل آمد.

محاسبه میزان امنیت غذایی برای اولین بار در چنین گزارش‌هایی گنجانده شد که براساس آن میزان متوسط و یا شدید ناامنی غذایی در مقایسه با شهرها، بیشتر در مناطق روستایی پاکستان به چشم می‌آید. ایالت 'سِند' در جنوب پاکستان شاهد بالاترین سطح ناامنی غذایی است و پس از آن به ترتیب ایالات خیبرپختونخوا، بلوچستان و پنجاب در این جدول ثبت شده است.

همزمان با گسترش شیوع کرونا در پاکستان، بازار محتکران و سودجویان از ایجاد بحران ساختگی موادغذایی گرم شد و به طوری که مردم این کشور را نسبت به ناامنی غذایی و کمیاب شدن کالاها اساسی به شدت نگران کرد.

وزارت دادگستری پاکستان به  دستور  عمران خان نخست وزیر این کشور با تدوین قانون  جدید مجازات سنگینی را برای محتکران و گرانفروشان وضع کرده است.

وضعیت آموزشی در پاکستان

در این نظرسنجی آمده است که بیش از نیمی از جمعیت ۱۰ سال و بالاتر در پاکستان یعنی ۶۱ درصد بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۱۹ با حضور در مدارس تحصیل کردند درحالی که این آمار بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۱۴، ۶۰ درصد ثبت شده است. 

به طور مشابه ۳۰ درصد از جمعیت بین سنین ۵ تا ۱۶ در پاکستان خارج از مدرسه هستند درحالی که این میزان بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۱۴، ۳۳ درصد ثبت شده بود. میزان عدم حضور این تعداد از افردا در مدارس در ایالت بلوچستان بیشتر و در ایالت پنجاب کم‌تر است.

سازمان آمار پاکستان افزود: عدم حضور در مدارس شامل آن دسته از کودکانی است که هرگز به مدرسه نرفتند و یا اینکه پس از چندسال ترک تحصیل کردند. در عین حال ۲۴ درصد از جمعیت کودکان بین ۵ تا ۱۶ سال در پاکستان هرگز به مدرسه نرفتند که این میزان در ایالات بلوچستان و سِند بیشتر ثبت شده و در ایالت پنجاب میزان کمتری دارد.

سطح کلی سوادآموزی در پاکستان از ۵۸ درصد در سال‌های ۲۰۱۳ و ۱۴ اکنون به ۶۰ درصد رسیده است. این روند در تمامی ایالات پاکستان به جز بلوچستان با افزایش همراه بوده است.

گزارش سازمان سنجش اجتماعی و آمار پاکستان روند رو به رشد شاخص‌های آموزشی و میزان سواد را در این کشور نشان می‌دهد که‌ میزان آن در مردان ۷۱ درصد و در زنان ۴۹ درصد ارزیابی شده است.

میزان سواد در میان قشر جوان پاکستان نیز با یک درصد رشد در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۳ و ۱۴ اکنون به ۷۲ درصد رسیده است.