علی مالمیر روز سه شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: این ابلاغیه در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۸۴ میراث فرهنگی صادر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان خاطرنشان کرد: این آثار ناملموس با عنوان "استاد حاج محمد ضرابیان "گنجینه زنده بشری در حلبی سازی به شماره ۳۶ در فهرست ملی نادره کاران ، مراسم "سینه زنی مهاجران" به شماره ۲۰۳۵ ، مهارت" پخت نان گردویی" همدان به شماره ۲۰۳۶ ثبت شده است.
مالمیر ادامه داد: مهارت "تهیه ترشی گردوی" شهرستان تویسرکان به شماره ۲۰۳۷ ، مهارت "تهیه شربت پالوده "در لالجین به شماره ۲۰۳۸" ، مراسم شب عید قربان" در روستای خورونده رزن شماره ۲۰۳۹ ، مهارت "بافت قالی نهاوند" به شماره ۲۰۴۰ از دیگر آثار ثبت شده است.
وی بیان کرد: مهارت" پخت شیرینی کلوا "در روستای گوراب ملایر به شماره ۲۰۴۱ ، مهارت "پخت آبگوشت کلم قمری" همدان به شماره ۲۰۴۲ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
به اعتقاد کارشناسان، میراث فرهنگی ناملموس در حقیقت عاملی مهم و درعین حال شکننده، در حفظ تنوع فرهنگی در مواجهه با تندباد هجوم فرهنگ های بیگانه است، اهمیت میراث فرهنگی ناملموس تنها در مظاهر فرهنگی و سنتی آن نیست بلکه در واقع اهمیت آن در دانش سنتی و مهارت های قدیمی است که از نسلی به نسل بعد منتقل میشود.
هنر قالی بافی همدان، هنر منبت چوب همدان و هنر سفالگری لالجین از جمله مهمترین آثار معنوی ثبت شده استان همدان هستند.