تهران- ایرنا- کمیته صلیب سرخ جهانی روز سه‌شنبه اعلام کرد که به دلیل درگیری‌ها در یمن، ۲۰ میلیون یمنی امکان دریافت مراقبت‌های اولیه بهداشتی و درمانی را ندارند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، «سارا الزوقری» سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در خاورمیانه هشدار داد که فاجعه کرونا در سایه جنگ داخلی که چند سال است در این کشور در گرفته، می‌تواند بر رنج‌های مردم یمن بیفزاید.

وی گفت: یمنی‌هایی که در تماس مستقیم با این جنگ و زیر آتش و گلوله قرار دارند، نمی‌توانند به مراکز بهداشتی و درمانی دسترسی داشته باشند و در این میان، کرونا نیز به رنجی بر رنج‌های این مردم می‌افزاید.

سخنگوی صلیب سرخ افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی، تاثیر شیوع احتمالی کرونا به صورت گسترده در یمن است؛ کشوری که به دلیل پنج سال جنگ در زمینه بهداشتی و درمانی بسیار ضعیف است.

الزوقری اضافه کرد: حدود نیمی از مراکز بهداشتی در یمن از خدمت رسانی خارج شدند و برخی دیگری از آنها نیز به صورت جزئی کار می‌کنند و جنگ به زیرساخت‌های بهداشتی یمن آسیب رسانده ‌است.

وی در ادامه اظهار کرد: می‌بینیم که بیمارستان‌های یمن دچار کمبود دارو، کادر درمانی و سوخت است و با سختی فعالیت می‌کنند.

سخنگوی صلیب سرخ بیان کرد: جنگ امکان تردد خودروهای امدادرسان و سازمان‌های بشر دوستانه برای رسیدن به برخی از مناطق یمن به منظور ارزیابی شرایط یا کمک رسانی به مردم آسیب دیده را سخت کرده ‌است.

تاکنون تنها یک مورد ابتلا به کرونا در شهر الشحر استان حضرموت واقع در شرق یمن گزارش شده ‌است.

ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان از ۲۶ مارس ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت، یمن را هدف حمله‌های خود قرار داده‌اند که نتیجه‌ای جز کشتار، آوارگی و ویرانی برای یمنی‌ها نداشته است.

مجامع بین‌المللی همچنین هشدار دادند که گرسنگی و کمبود مواد غذایی بر اثر محاصره همه جانبه، جان ۲۲ میلیون یمنی را تهدید می‌کند.