رسانههای غربی از سانتیاگو گزارش دادند، پلیس سانتیاگو اعلام کرد این افراد روز گذشته با ایجاد اجتماع و به دلیل نقض قوانین ضدکرونایی دستگیر شدند.
ناآرامیهای اخیر شیلی از ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹میلادی(۲۶ مهر ۹۸) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و به تدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بود.
معترضان به دستمزدهای پایین، هزینههای بالای بخش آموزش و بهداشت و شکاف عمیق بین فقیر و غنی در کشوری اعتراض دارند که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه چند خانواده قدیمی است. این بدترین بحران سیاسی شیلی در سه دهه اخیر بوده است.
اما پس از شیوع کرونا در شیلی، خیابانهای شیلی آرام شد و معترضان اعلام کردهاند مادامی که شیوع این ویروس پایان یابد، به اعتراضهایشان علیه سیاستهای دولت ادامه میدهند.
تدابیر ضدکرونایی اتخاذ شده از سوی دولت و همچنین نگرانی از ابتلا به کرونا باعث شد تا ناآرامیهای چند ماهه شیلی متوقف شود.
در همین حال پلیس سانتیاگو اعلام کرد: بازداشتشدگان در یکی از میادین اصلی سانتیاگو تحت پیگرد قرار میگیرند چون هرگونه اجتماع و گردهمایی در مکانهای عمومی ممنوع بوده است.
پلیس شیلی به شمار این معترضان در این گردهمایی اعتراضی اشارهای نکرد اما تصاویر شبکههای اجتماعی نشان می دهد که چند گروه نسبتا کوچک در این میدان شهر سانتیاگو تجمع کرده و پلاکاردهای اعتراضی در دست دارند.
از زمان شیوع کرونا، دولت شیلی تدابیر ضدکرونایی گستردهای را در سراسر این کشور اعمال کرده که از جمله تعطیلی رستورانها، فروشگاههای بزرگ و سینماها بوده است.
اما به نظر میرسد که معترضان در شیلی به رغم اتخاذ این محدودیتهای اجتماعی همچنان به دنبال فرصتی برای بیان اعتراضهایشان نسبت به شرایط اقتصادی در این کشور هستند.
اقتصاد شیلی که پیش از شیوع کرونا شرایط مساعدی نداشت اکنون به دلیل این ویروس با چالشهای شدیدتری روبرو شده است. تحلیل گران پیشبینی افول شدید اقتصاد شیلی، دو رقمی شدن نرخ بیکاری این کشور و تشدید فقر و نابرابریهای اجتماعی کردهاند که اینها خود میتواند منجر به تشدید اعتراضها در این کشور منطقه آمریکای لاتین شود.
تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در سراسر شیلی به کرونا مبتلا شدهاند که ۱۴۷ فوتی داشته است.