اسلام‌آباد - ایرنا - تنها چند روز تا آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده و مردم پاکستان نیز همانند سایر ملت‌های مسلمان برای استقبال از ماه مهمانی خداوند لحظه شماری می‌کنند اما دولت این کشور برخلاف سایر کشورهای اسلامی برگزاری آیین‌های دینی مخصوص این ماه در وضعیت شیوع کرونا را بلامانع دانسته است، موضوعی که از نگاه اپوزیسیون و رسانه‌های پاکستان نگرانی‌ها نسبت به موج جدید شیوع این ویروس را درپی داشته است.

سیر صعودی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان در آستانه فرارسیدن ماه رمضان همچنان ادامه دارد و با گذشت هر روز به تعداد فوت‌شدگان ناشی از این بیماری نیز اضافه می‌شود. 
وضعیت فعلی حاکم در پاکستان ناشی از گسترش شیوع کرونا و فرارسیدن ماه رمضان باعث شده تا احزاب سیاسی، رسانه‌ها و کارشناسان این کشور مهار این بیماری را دشوار توصیف کنند. 
اپوزیسیون پاکستان و رسانه‌های این کشور بیم آن دارند که برگزاری آیین‌های دینی و سنتی مخصوص ماه مبارک رمضان در این کشور تلاش‌ها برای مهار کرونا را بی‌اثر خواهد کرد موضوعی که برخی از حلقه‌های مذهبی و یا برخی از احزاب مخالف آن بوده و اصرار بر اقامه نمازهای جماعت و جمعه، برگزاری نیایش‌های جمعی و حضور گسترده در مساجد و سایر اماکن دینی دارند. 
دولت پاکستان که به گفته برخی از کارشناسان و رسانه‌های این کشور تحت فشار برخی از گروه‌های مذهبی قرار گرفته، اعلام کرده است که اقامه‌ نمازهای جماعت و جمعه در ماه رمضان با رعایت تمهیدات بهداشتی و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی مانعی ندارد. 
رسانه‌های پاکستان تصمیم متفاوت دولت عمران‌خان و نرمش درخصوص فاصله‌گذاری اجتماعی در ماه رمضان را نگران کننده توصیف کرده و احتمال مهار کرونا در چنین وضعیتی را دشوارتر می‌دانند. 
کارشناسان پاکستانی می‌گویند: درحالی که کشورهای بزرگ مسلمان از جمله جمهوری اسلامی ایران، عربستان، مالزی، امارات و ترکیه برای حفظ سلامت مردمان خود و کنترل شیوع کرونا آیین‌های دینی مخصوص ماه رمضان را محدود کرده و از مردم خواسته‌اند که در خانه‌های خود به عبادت و به‌جای آوردن اعمال این ماه مبارک بپردازند، دولت عمران‌خان تصمیم حیرت‌انگیز گرفته و معتقد است که اگر مردم به تمهیدات بهداشتی پایبند باشند، هیچ نگرانی بابت ابتلای روزه‌داران و نمازگزاران به کرونا در طول این یک‌ماه وجود نخواهد بود. 
دولت پاکستان که پیش‌تر از مردم این کشور خواسته بود تا برای جلوگیری از شیوع کرونا نمازهای پنجگانه و نماز جمعه را در خانه اقامه کنند اما تصمیم متفاوت این کشور درخصوص ماه رمضان نگرانی اپوزسیون و رسانه‌ها را دربر داشته است. 
دولت با متخلفان در ماه‌رمضان به شدت برخورد می‌کند
طی چند هفته گذشته بگیر و ببندهایی در برخی از شهرهای پاکستان درپی تخلف مردم برای نقض فاصله‌گذاری اجتماعی، حضور در مساجد و گردهمایی بالای پنج نفر صورت گرفت. 
منابع خبری نوشتند: طی دو هفته گذشته به ویژه در روزهای جمعه پلیس آن افرادی را که با نقض قوانین خود را به مساجد رسانده بودند را بازداشت و به زندان فرستاد اما نخست وزیر پاکستان پس از چند روز دستور آزادی همه کسانی که زوهای اخیر بازداشت شده بودند را صادر کرد. 


توصیه و هشدار همزمان عمران‌خان
نخست وزیر پاکستان روز گذشته در گفت‌وگوی تلویزیونی هشدار داد که دولت با برگزاری محتاطانه آیین‌های ماه رمضان کنار می‌آید اما در صورت تخلف افردا و با نقض فاصله‌گذاری اجتماعی در مساجد، هم متخلفان بازداشت می‌شوند و همه مساجد مورد نظر بسته می‌شود. 
وی به مردم پاکستان توصیه کرد که با پایبندی به خانه‌نشینی در ایام ماه مبارک رمضان به عبادت و نیایش بپردازند. وی همزمان هشدار داد که اگر آمار شیوع کرونا در رمضان افزایش پیدا کند تمامی مساجد این کشور بسته خواهد شد. 
تدابیر ضدکرونا در پاکستان تشدید شد
مدت وضعیت منع آمد و رفت در برخی از شهرهای پاکستان و همچنین طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در ایالات بلوچستان و پنجاب جایی که هر روز به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزوده می‌شود، تمدید شده و حتی در ماه رمضان مراکز مخصوص خرید و یا بازارهای هفتگی نیز برپا نخواهد شد. 
کمیته استهلال ماه رمضان نیز پس‌فردا در شهر کراچی و همزمان د سایر شهرهای پاکستان تشکیل جلسه داده و روئیت و عدم مشاهده هلال ماه رمضان را اعلام خواهند کرد. 
خواسته متخصصان و جامعه پزشکی پاکستان از دولت
در همین حال گروه از پزشکان ارشد و متخصصان پاکستانی در داخل و خارج از کشور طی نامه‌ای به دولت خواستار تجدیدنظر در موافقت با اقامه نمازهای جماعت و جمعه در طول ماه رمضان شده و تاکید کردند که آیین‌های مخصوص ماه مبارک رمضان باید به حضور تنها ۳ الی ۵ نفر محدود شود مانند همان طرحی که در روزهای آغازین شیوع کرونا در پاکستان به اجرا گذاشته شده بود. 
جامعه پزشکی پاکستان همچنین خطاب به رهبران مذهبی و گروه‌های دینی این کشور، نسبت به تداوم فعالیت‌های دینی و همچنین آٰیین‌های مخصوص ماه رمضان در وضعیت شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، به شدت اعتراض کردند. 
نگرانی‌ها نسبت به پیچیده‌تر شدن ماموریت مهار کرونا در پاکستان به ویژه در طول ماه رمضان درحالی در این کشور بیشتر شده که تنها چند روز گذشته رئیس جمهوری پاکستان پس از نشست مشورتی با شخصیت‌های برجسته مذهبی این کشور اعلام کرد: دستگاه‌های دولتی و علمای دینی نمی‌توانند مانع مراجعه مردم به مساجد شوند زیرا دولت خواسته جامعه روحانیت درخصوص اقامه نماز جمعه و سایر آیین‌های ماه رمضان به شرط پایبندی آنان به تمهیدات بهداشتی و دستور العمل ابلاغی از سوی دولت، را پذیرفته است. 
رسانه‌های پاکستان گفتند: مبارزه با فقر و گرسنگی دو معضل عمده‌ای است که دولت و مردم این کشور این روزها در کنار مهار کرونا با آن مواجه هستند و مدیریت شیوع این کشور را پیچیده کرده است.