این روزنامه فرانسوی، در پی سقوط بیسابقه بهای نفت نیویورک که روز دوشنبه با کاهش فزایندهای به منفی ۳۷.۶۳ دلار در هر بشکه رسید نوشت: شرکتهای نفتی در فرانسه دوباره غرق در بحران میشوند.
لیبراسیون افزود: شرکتهای فعال در این بخش که به سختی از شوک نفتی سال ۲۰۱۴میلادی بهبود یافتهاند با وجود نیازی که به بودجه برای انطباق خود با تغییرات آب و هوایی دارند ناچارند با تضعیف این زنجیره، سرمایه گذاریهای خود را کاهش دهند.
پس از سال ۲۰۱۴ و در آخرین بحران بزرگ نفتی این بخش ۱۰هزار شغل را در فرانسه کاهش داده بود که با وجود توقف شدید تقاضا ناشی از بیماری همه گیر کووید - ۱۹، این ممکن است بدتر هم بشود.
لیبراسیون نوشت: هنگامی که از متخصصان صنعت نفت و گاز در مورد تاثیرات ویروس کرونا بر این صنعت سوال میشود بلافاصله خاطره «تاریکترین لحظات» پدیدار میشود. با این تفاوت که امروز، سقوط بهای نفت ممکن است شمار زیادی از شرکتهای معتبر نفتی را به مراتب بیش از آنچه در ۶ سال پیش اتفاق افتاد غرق کند و در سایه غول نفتی «توتال»، این بخش شماری از شرکتهای فرانسوی بسیار در معرض خطر مانند «تکنیپ» و «والورک» را دربر میگیرد.
«برونو لومر» وزیر اقتصاد فرانسه روز سهشنبه هشدار داد که سقوط بهای نفت، اقتصاد جهانی را که با تبعات گسترده شیوع کرونا دست به گریبان است، تهدید میکند.
بهای نفت آمریکا در آستانه پایان دوره قراردادهای مهلت دار برای تحویل محمولهها در ماه می/ اردیبهشت، از بامداد دوشنبه به طور فزایندهای روند سقوطی به خود گرفت و به منفی ۳۷.۶۳ دلار در هر بشکه رسید. منفی شدن قیمت نفت آمریکا ناشی از این است که تاسیسات ذخایر نفت این کشور در حال پر شدن است، نفت مازاد تولیدی این کشور فروخته نمیشود و قابلیت ذخیرهسازی هم ندارد و نگهداری آن به دردسری برای تولیدکنندهها تبدیل شده است.
هر بشکه نفت برابر ۱۵۹ لیتر در اوایل سال جاری در نیویورک به بهای ۶۰ دلار داد و ستد میشد و قیمت آن روز جمعه گذشته به ۱۸.۷۲ دلار کاهش یافت و سه روز بعد به منفی ۳۷.۶۳ دلار سقوط کرد.
بهای نفت نیویورک، از بامداد دوشنبه با شیب تند روند نزولی به خود گرفت و از اندکی کمتر از ۱۵ دلار برای هر بشکه در بامداد به ۵ دلار در اوایل شب و سپس یک سنت در ساعات پایانی روز رسید و تا زیر صفر تنزل کرد، زیرا فروشندگان نفت که به دلیل اشباع مخازن قادر به ذخیره کردن بیشتر نیستند، آماده پرداخت مبلغی به خریدارانی شدند که بتوانند نفت روی دست مانده را به هزینه خود برداشت کرده و جابجا کنند.
روزنامه اقتصادی و فرانسوی زبان «لکو» بلژیک روز سهشنبه در تحلیلی از سقوط بیسابقه بهای نفت نیویورک با عنوان «عصبانیت اروپا پس از سقوط تاریخی طلای سیاه» و تاثیر آن بر بازارهای اروپایی نوشت: بازارهای اروپا که از سقوط تاریخی قیمت هر بشکه نفت نیویورک برای تحویل در ماه می شوکه شدهاند خود نیز در آستانه سقوط قرار گرفته اند.
با این وجود کارشناسان نفتی تاکید دارند که وضعیت بازار در روزهای آینده بهبود خواهد یافت. آنان یادآوری میکنند که این موقعیت، علاوه بر شرایط استثنائی و بیسابقه کنونی، نشان گذار فروشندگان به قراردادهای ماه ژوئن نیز هست.