به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی قم، حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی ماندگاری درنشست توجیه و تبیین برنامههای ماه مبارک رمضان که با حضور تعدادی از ائمه جماعات مساجد در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، با بیان این که هر بحرانی برکات زیادی دارد، اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا صاحبان ثروت، قدرت، شهرت و تکنولوژی به عجز افتادند.
وی گفت: برای این که پرچم صاحبان معنویت دراین مقطع حساس بالا رود به چهار شرط «علمی»، «مهارتی و فنی»، «سلیقهای و هنری» و «توفیقی و معنوی» نیاز دارد.
استاد حوزه علمیه با بیان این که امروز دنیا با نظامهای سیاسی اداره میشود، بیان داشت: آخرین مدل نظام سیاسی، لیبرال دموکراسی است که اسمش دموکراسی است ولی از هر استبدادی بدتر است. نظامی که اسلام ارائه میکند نظام «امام و امت» است. از نظر علمی اثبات میکنیم که نظام امام و امت، آرامش بخش، سعادت بخش و امیدبخش است.
ماندگاری بهترین پایگاه تحقق علمی این نظام را مسجد دانست و افزود: پیامبر گرامی اسلام تمام شئون اجتماعی، نظامی، سیاسی، فرهنگی و... مردم را در مسجد پیگیری میکردند. در نظامهای جدید همه این شئونات از مسجد جدا شد و فقط اقامه نماز جماعت باقی ماند. در صورتی که اقامه نماز جماعت پایینترین سطح فعالیت امام جماعت در مسجد است.
وی تاکید کرد: نظام امام و امت هم مردمی است و هم اسلامی. این نظام میتواند به خوبی در مسجد پیاده شود. به گونهای که ائمه جماعات مساجد محل مراجعه مردم باشند و به عنوان امام محلهها نقش آفرینی کنند.
مدیر موسسه روایت سیره شهدا گفت: امروز تعطیلی معنا ندارد و وقتی اقامه نماز جماعت در مساجد تعطیل است، ائمه جماعات باید تغییر وضعیت بدهند و محور فعالیتهای اجتماعی محلهها باشند. هر امامی که امامت محله را با هنرنمایی و زیبایی، تمرین کند قطعا این توفیق را خداوند به او میدهد.
ماندگاری در بیان نسخه دین برای مدیریت بحران کرونا گفت: وقتی در بحرانها به خدا پناه ببریم، بلاها را جدی میگیریم ولی نمیترسیم. دومین نکته، کمک گرفتن از خداوند است که در این زمینه باید مراقبتهای بهداشتی و مراقبتهای معنوی را جدی بگیریم. سومین نسخه دین این است که تسلیم خداوند شویم و کارها را به او واگذار کنیم.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.