تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برنامه افزایش ۶۳درصدی تولید آلومینیوم در کشور، گفت:تولید شمش آلومینیوم در سال گذشته ۲۷۶ هزار تن بوده که با رشد تولید در سال جاری و بهره‌برداری از طرح سالکو به بیش از ۴۵۰ هزار تن افزایش می‌یابد.

به گزارش روز چهارشنبه وزارت صنعت، معدن وتجارت، رضا رحمانی در این باره اظهار داشت:  با بهره‌برداری از طرح آلومینیوم جنوب، ظرفیت تولید این فلز در کشور به ۷۸۵ هزار تن می‌رسد.

به گفته وزیر صنعت، طرح یاد شده با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱.۲ میلیارد دلار در شهرستان لامرد استان فارس (منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد) تکمیل شده است.

رحمانی تصریح کرد: سالکو تنها واحد تولید کننده آلومینیوم کشور است که کلیه بخشهای تولیدی اعم از واحد احیاء، واحد آند سازی، واحد ریخته گری، تاسیسات، و تاسیسات تخلیه، انتقال و ذخیره سازی مواد اولیه در بندر را داراست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز تخلیه و بارگیری، در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با سرمایه گذاری حدود ۱۷۰ میلیون دلاری یک پست اسکله اختصاصی احداث شده است.  

رحمانی تصریح کرد: فناوری مورد استفاده در سالکو، مدرن و بهینه است و این واحد قابلیت تولید شمش آلومینیوم، بیلت و اسلب را دارد که امکان تامین برای واحدهای مصرف کننده داخلی و تنوع صادرات را فراهم آورده است.

وزیر صنعت گفت:  راه اندازی این واحد تعداد یک هزار و ۵۰۰ نفر را به طور مستقیم و پنج هزار نفر به شکل غیرمستقیم مشغول به کار می سازد و عمده نیروهای جذب شده افراد بومی بوده و دوره های آموزشی مورد نیاز تخصصی جهت تولید برگزار شده است.

رحمانی افزود: صنعت آلومینیوم بین معدود صنایع فلزی است که در تامین مواد اولیه نیازمند برنامه ریزی مناسب است؛ چند اقدام اساسی در این زمینه در دستور کار قرار دارد که از جمله آنها می توان به اجرای طرح نفلین سینیت سراب با هدف تولید پودر آلومینا از نفلین سینیت و تعریف طرح توسعه آلومینا در جاجرم اشاره کرد.

وی گفت: براساس برنامه تکمیل زنجیره ارزش آلومینیوم و وابستگی نداشتن کشور به کک سوزنی و کک اسفنجی، تفاهم نامه ای با وزارت نفت مبادله شده که آن وزارتخانه به وسیله سرمایه‌ گذاری در پالایشگاه‌ های کشور اقدام به تولید کک سوزنی و کک اسفنجی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت هم پارسال گفت: کارخانه آلومینیوم جنوب به مرور زمان تعداد ۸۶ دیگ را وارد مدار تولید خواهد کرد و سال ۱۳۹۹ نیز در مجموع ۲۵۸ دیگ‌ وجود خواهد داشت تا فاز نخست بهره‌برداری از آلومینیوم جنوب در ظرفیت ۳۰۰ هزار تن کامل شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو نیاز ارزی سالکو (آلومینیوم جنوب)  به منابع مالی برای پیشبرد اهداف این طرح اشاره کرد و افزود: صدور مجوز افزایش سرمایه بزرگ ترین خط تولید آلومینیوم کشور نیز در دست اقدام است.

غریب پور افزود: این مجموعه صنعتی در مجموع با سرمایه گذاری ۱.۲ میلیارد دلار و اشتغالزایی یک هزار و ۶۵۰ نفر به شکل مستقیم در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: آلومینیوم جنوب در سه مرحله (۱۰۰هزار تنی)، فاز نخست با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن را تکمیل خواهد کرد.

۴۹درصد سهام شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) متعلق به سازمان ایمیدرو و بقیه در اختیار سرمایه گذاری غدیر است و در چارچوب اهداف توسعه صنایع انرژی‌بر و با هدف صادرات، کاهش فاصله طبقات اجتماعی، افزایش اشتغال و استفاده بهینه از منابع عظیم گازی کشور در منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر لامرد استان فارس ایجاد شده است.