بغداد - ایرنا - آثار سیاست‌های اتخاذ شده برای مهار «ویروس کرونا» در عراق، امروز (چهارشنبه) با برگزاری دو تجمع اعتراضی در «بصره» و «سلیمانیه» (شمال و جنوب عراق) بروز و ظهور یافت.

جمعی از کارگران عراقی یکی از شرکت‌های امنیتی انگلیس در بصره و شماری از کارکنان اداره آموزش و پرورش سلیمانیه در اعتراض به اخراج از کار و تاخیر در دریافت حقوق ماهانه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

تعدادی از کارکنان عراقی از شرکت امنیتی «CRG» وابسته به انگلیس در منطقه «البرجسیه» از توابع «الزبیر» در استان بصره به خاطر اخراج بدون اطلاع قبلی از کار، در برابر مقر این شرکت دست به تجمع زدند.

به نوشته رسانه‌های عراقی، شرکت انگلیسی با ادعای شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیتهایش، 49 کارگر عراقی را اخراج کرده است .

کارگران عراقی اخراج شده از استاندار و مدیر شرکت نفت بصره خواسته‌اند که برای حل مشکل آنها مداخله کرده و گفته‌اند که قرار دادهای آنها یکساله بوده و تنها مدت کوتاهی بعد از شروع به کار، توسط شرکت انگلیسی بر خلاف موارد قرارداد اخراج شده‌اند.

از طرفی تعدادی از معلمان و کارکنان شاغل در اداره آموزش و پرورش استان سلیمانیه در شمال عراق به دلیل تاخیر در پرداخت حقوق های ماهانه دست به تجمع اعتراضی زدند.

معترضان همچنین یکی از خیابان‌های اصلی شهر را بسته و اعلام کردند که به دلیل شیوع ویروس کرونا و ملاحظات بهداشتی، به نمایندگی از همه معلمان و کارکنان آموزش و پرورش استان سلیمانیه که پرداخت حقوق‌هایشان به تاخیر افتاده، دست به تجمع زده‌اند.

آثار سیاستگذاری‌ها برای مهار کرونا در حال انعکاس بر جامعه عراق است و برخی زمزمه‌ها حاکی است که احتمالا دولت ناچار به کاهش 50 درصدی حقوق کارکنان بخش دولتی این کشور شود، امری که با اعتراض‌هایی مواجه شده، ولی مقامات دولتی چنین شایعاتی را تکذیب کرده‌اند.

از طرفی کاهش شدید تقاضا برای خرید جهانی نفت، بر کار شرکت‌های متعدد نفتی بین‌المللی فعال در عراق اثر منفی گذاشته و برخی مقامات وزارت نفت این کشور اخیرا گفته‌اند، احتمالا از شرکت‌های نفتی خارجی بخواهند، از میزان تولید خود بکاهند.

این امر به اعتقاد کارشناسان، اثر منفی خود را بر کارگران شاغل در این شرکت‌ها خواهد گذشت و شرکت‌های بین‌المللی نفتی احتمالا ناچار به کاهش هزینه‌ها از طریق اخراج کارگران بومی غیرضروری شوند.