«محسن رشید فرخی» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت خرما درماه مبارک رمضان گفت: به دلیل مشکلات و اشتباهات سال گذشته در زمینه خرما، امسال تابستان در ستاد تنظیم بازار با وزارت صنعت دائم در تماس بودیم و با اینکه انجمن خرما مداخلهای در موضوعات اجرایی و سیاستگذاری ندارد، همکاری گستردهای با این وزارتخانه داشتیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه امسال برخلاف سال گذشته شاهد ممنوعیت صادرات خرما که مشکلات عدیدهای برای تجار و صنعت خرما بوجود آورد، نبودیم.
رییس انجمن ملی خرما درباره وضعیت قیمتگذاری خرما گفت: امسال در قیمتگذاری این محصول ورود کردهایم؛ چنانچه در عرضه مستقیم، قیمتهای مبدا را رد کرده و سعی میکنیم قیمتهای مبدا متعارف باشد تا تولیدکنندگان و مصرفکنندگان متضرر نشوند.
فرخی با بیان اینکه درباره قیمتهای مبدا به توافق رسیدهایم، افزود: تعیین قیمتهای مقصد نیز در اختیار ستاد تنظیم بازار است تا در عین رعایت حقوق مصرفکننده، سود عادلانهای به خردهفروشیها یا فروشگاههای عرضه کالا اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه قیمت خرما نسبت به سه یا چهار ماه گذشته تغییری نداشته است، گفت: قیمتها نه تنها تغییری نکرده که حتی افت مختصری داشته است. پیک مصرف خرما در ماه رمضان مربوط به ۱۰ روز اول است؛ چرا که هم مصرفکنندگان و هم تامینکنندگان در این بازه زمانی مایحتاج خود را به اندازه کل ماه تهیه میکنند.
رییس انجمن خرما با بیان اینکه کرونا روی مصرف بسیاری از مواد غذایی اثر داشته است، افزود: در فروش داخلی خرما دچار افت مختصری شدیم، اما از آنجا که در سفره ماه رمضان همیشه جای برای خرما هست فکر میکنم در این ماه افت فروش نداشته باشیم.
فرخی درباره میزان موجودی کافی خرما در بازار به مردم اطمینان خاطر داد و تاکید کرد که درباره موجودی کالا مشکلی وجود ندارد.