به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، دمیتری پیسکوف افزود: این نشست قرار است به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل ویدیو کنفرانس برگزار شود و هماکنون دیپلماتهای پنج کشور بر روی توافق سند مشترک کار میکنند اما هنوز تاریخ برگزاری این جلسه قطعی نشده است.
سرگئی ریابکف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در این باره گفته است: نشست برخط رهبران پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت جایگزین نشست های پیشین اعضای دائمی شورای امنیت نشده است و هنوز پیشنهاد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه مبنی بر برگزاری نشست حضوری برای گفت وگو در خصوص موضوعات مختلف بینالمللی به قوت خود باقی است.
شورای امنیت ملل متحد یکی از ارکان سازمان ملل متحد است که توان تصویب تحریمهای بینالمللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم را میدهد، تصمیمهای این شورا به صورت قطعنامههای شورای امنیت اعلام میشود و پنج عضو دائم و ۱۰ عضو انتخابی دارد.
پنج عضو دائم این شورا در تصمیمها و رایگیریهای شورا حق وتو دارند، ریاست شورای امنیت بهترتیب حروف الفبای انگلیسی نوبتی است و طول مدت ریاست هر کشور یک ماه است.
به نظر می رسد با توجه به آغاز بحران اقتصادی جهان در پی گسترش ویروس کرونا، موضوع اصلی نشست آتی اعضای شورای امنیت بررسی این موضوع بشد ضمن اینکه آمریکا به دنبال آن است تا پرتاب موفق ماهواره نور۱ نخستین ماهواره نظامی ایران را تبدیل به نگرانی جامعه جهانی در این نشست کند.
پیشتر چند تن از سناتورهای برجسته روسیه در مصاحبههای جداگانه اعلام کرده اند که برخلاف ادعای آمریکا مبنی بر نقض قطعنامه از سوی ایران، پرتاب ماهواره نور ۱ ناقض قطعنامه های شورای امنیت نیست.