«جوسپ بورل» روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی از بروکسل اظهار داشت؛ ما از پیشتر اعلام کردیم که تحریمها نباید بر فعالیتهای تجاری بشر دوستانه تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه «آمریکاییها اصرار دارند تحریمها در این زمینه تاثیری ندارد» افزود: مشکل این است که ایران منابع لازم برای خرید کالاهای مورد نیاز در مبارزه با ویروس کرونا را در اختیار ندارد.
بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا از کاهش تحریمها علیه ایران و درخواست این کشور از صندوق بین المللی پول برای دریافت کمک مالی درمبارزه با کرونا حمایت میکند.
وی بر همین اساس افزود؛ از اینکه ایالات متحده آمریکا با تصمیم صندوق بین المللی پول در این زمینه مخالفت میکند متاسف هستیم. این در خواست بنا به دلایل بشردوستانه باید پذیرفته میشد اما طبق قوانین صندوق اگر کشورها مخالفت کنند امکان کمک وجود ندارد.
بورل با بیان اینکه در این زمینه با مدیرعامل صندوق بین المللی پول رایزنی کرده تصریح کرد از تصمیم گرفته شده به دلایل بشر دوستانه عمیقا متاسف است.
رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اواسط اسفندماه اعلام کرد که برای مقابله با ویروس کرونا طی نامهای به رییس صندوق بین المللی پول خواستار استفاده از حق ایران برای بهرهمندی از ۵ میلیارد دلار تسهیلات سریع از آن صندوق شده است.
«عبدالناصر همتی» با اشاره به اعلام آمادگی این سازمان برای ارائه پشتیبانیهای مالی در قالب کمکهای اضطرای به میزان ۵۰ میلیارد دلار، در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود افزود: پیرو این اعلام و برای بهرهمندی از این حق ایران، روز جمعه ۱۶ اسفند ماه، نامه ای به خانم کریستالینا گئورگیوا رئیس صندوق بینالمللی پول نوشته و اعلام کردم؛ براساس اعلان رسمی شما برای پشتیبانی از اعضاء از جمله ایران و با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران و ضرورت تداوم پر قدرت اقدامات پیشگیری، درمان و مقابله با آثار اقتصادی آن، با توجه به میزان سهمیه جمهوری اسلامی ایران در صندوق، خواستار بهره مندی از تسهیلات تأمین مالی سریع (RFI) در حدود ۵ میلیارد دلار میباشیم.
رییس بانک مرکزی ایران اظهار داشت که واکنش جامعه جهانی و صندوق بینالمللی پول میتواند معیار خوبی، برای ارزیابی ادعاهای آنها در کمک به کنترل این ویروس و کاهش آلام مردم آسیب دیده باشد.
وی ابراز امیدواری کرده بود که صندوق بین المللی پول به این مسئولیت خود در حوزه وظایفش بسرعت عمل کند.
همزمان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز از صندوق بین المللی پول درخواست کرده بود تا با توجه به شرایط ویژه ایران در مبارزه با کرونا، ایران را از طریق ابزار سریع مالی مورد پشتیبانی قرار دهد.
«محمد جواد ظریف» در توییتی ابراز امیدواری کرد که این سازمان و هیات مدیره آن به وظایف صندوق پایبند باشند، «در طرف درست بایستند و مسئولانه عمل کنند».