قم - ایرنا - مشارکت ۱۴ دانشگاه درپویش همدلی و مواسات مومنانه، ساماندهی کمک‌های مردمی به آسیب‌دیدگان کرونا، تشدید نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی، راه‌اندازی قرارگاه جهادی پیامبر اعظم(ص) برای مقابله با کرونا، اهمیت پیش‌بینی آرامستان جدید و ارائه خدمات بهداشتی در بهترین سطح؛ سرخط مهم‌ترین اخبار روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه جاری استان قم درباره کرونا بود.

ساماندهی کمک‌های مردمی به آسیب‌دیدگان کرونا

استاندار قم، با تاکید بر توجه جدی به موضوع همیاری و کمک به نیازمندان استان در ماه مبارک رمضان گفت: کمک‌های مردمی به اقشار آسیب دیده از بیماری کرونا باید ساماندهی و از هر گونه موازی‌کاری در این زمینه جلوگیری شود.

بهرام سرمست در حاشیه بازدید از هلال احمر قم در گفت وگو با خبرنگاران افزود: مردم قم در لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر مشارکت درطرح مواسات، همدلی و کمک مومنانه به محرومان بسیار خوب پای کار آمدند.

مشارکت ۱۴ دانشگاه در پویش همدلی و مواسات مومنانه

رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه‌های قم گفت: ۱۴ واحد دانشگاهی این استان درپویش همدلی و مواسات مومنانه که به همت نهاد مقام معظم رهبری دردانشگاه‌های قم برگزار می‌شود، مشارکت دارند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسماعیل پوررضایی درجمع خبرنگاران‌ افزود: دانشگاه‌های استان در قالب کانون‌های خیریه، تشکل‌های دانشجویی، بسیج دانشجویی و اساتید فعالیت‌هایی از جمله سرکشی به خانواده متوفیان ناشی از ویروس کرونا، جمع‌آوری و توزیع کمک به خانواده‌های نیازمند و خدمت در بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند.

در نبود نماز جماعت، ائمه مساجد محور فعالیت‌های اجتماعی محلات باشند

مدیر موسسه روایت سیره شهدا، با بیان این که امروز تعطیلی مسجدها معنا ندارد، گفت: وقتی اقامه نماز جماعت در مساجد تعطیل است، باید ائمه جماعات تغییر وضعیت بدهند و محور فعالیت‌های اجتماعی محله‌ها باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدمهدی ماندگاری درنشست توجیه و تبیین برنامه‌های ماه مبارک رمضان، با بیان این که هر بحرانی برکات زیادی دارد، افزود: پس از شیوع ویروس کرونا صاحبان ثروت، قدرت، شهرت و فناوری به عجز افتادند.

خلوت شدن بیمارستان‌ها به معنی پایان کرونا نیست 

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان این‌که خلوت شدن بیمارستان‌های این استان به معنی پایان کرونا نیست؛ گفت: اگر چه در حال حاضر بیمارستان های استان خلوت شده است، اما باید بدانیم که اگر مراقبت لازم را نداشته باشیم، ممکن است بار دیگر شاهد پیک بعدی کرونا در قم باشیم.

محمدرضا قدیر در جلسه هفته سلامت افزود: برای غلبه بر بحران ها نیازمند به یک کار تیمی و نیز ستاد بحرانی قوی و کارآمد هستیم، که این مهم در قم محقق شده است.

تشدید نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: با توجه به حساسیت‌های موجود در خصوص شیوع ویروس کرونا، نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی تشدید شده است و با متخلفان که دستورالعمل‌های لازم را در این زمینه رعایت نکنند، به‌شدت برخورد می‌شود.

محمود سیجانی درگفت‌وگو با ایرنا افزود:‌ همچنین در واحدهای تولیدکننده مواد ضدعفونی استان بازرسان مقیم به‌صورت دائم بر نحوه عملکرد این واحدها نظارت دارند.

اهمیت پیش‌بینی آرامستان جدید

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم در جلسه کارگروه زیربنایی قم گفت: بحران‌های احتمالی مانند کرونا اهمیت پیش‌بینی آرامستان جدید در استان قم را بیش از گذشته نشان داده‌است.

غلامرضا جانقربان افزود: در ۴۰ درصد آرامستان جدید شهر قم فضای سبز شهری پیش‌بینی‌شده و حریم راه به دلیل عبور کمربندی جدید از کنار آن سنجیده شده‌است.

ضرورت تصفیه دوباره آب غسالخانه‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم در جلسه کارگروه زیربنایی قم گفت: باید آب استفاده‌شده در غسالخانه‌های قم برای قطع زنجیره کرونا طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی تصفیه شود.

احمد حاجی عسکری مسگر افزود: مصرف آب در آرامستان های قم مانند بهشت معصومه به‌ویژه در بخش فضای سبز زیاد است.  

اجرای طرح ملی غمگساران جوان

طرح ملی غمگساران جوان (ختم قرآن، سخنرانی و مرثیه خوانی) با هدف همدلی با خانواده‌های شهدای سلامت و متوفیان کرونا با پیام بهرام سرمست استاندار و مرتضی حیدری فرماندار قم در مرکز امور جوانان جمعیت هلال احمر قم و همزمان در فضای مجازی برگزار شد.

هدیه یک میلیون دلاری برای درمان بیماران کرونایی

منابع نزدیک به مرجعیت می گویند، دفتر آیت الله سید علی سیستانی، مرجع عالی جهان تشیع در بحبوحه بحران کرونا که جهان به ویژه ایران را درگیر کرد، دست کم مبلغ ۱.۵ میلیون دلار برای صرف درمان بیماران کرونایی در ایران اهدا کرد.

توزیع یک‌هزار بسته غذایی بین نیازمندان

مسئول ارتباطات دفترآیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: یک‌هزار بسته غذایی درقالب طرح همدلی از طرف این مراجع تقلید بین نیازمندان توزیع می‌شود.

حجت الاسلام سید محمدعلی موسوی نسب درگفت وگو با ایرنا افزود: این بسته‌های غذایی محصولاتی مانند برنج، روغن، رب گوجه فرنگی و حبوبات، ماکارونی و برخی اقلام دیگر را دارد که ارزش هر کدام از این بسته‌ها بیش از ۳۰۰ هزار تومان است.

آغاز سومین مرحله توزیع بسته‌های معیشتی

سومین مرحله از توزیع بسته‌های معیشتی دفتر آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید شروع شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین شمس مسئول دفتر آیت‌الله نوری همدانی در این زمینه گفت: این بسته‌ها که بین افراد نیازمند تقسیم می‌شود، به ارزش حدود ٢٥٠ تا٣٠٠ هزارتومان است.

اقدام‌های جهادی مردم ایران، یادآور مجاهدت‌های زمان جنگ است

نماینده آیت الله سیدعلی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق در ایران، با تاکید بر این‌که امروز مردم مانند زمان جنگ با عشق و انگیزه به یکدیگر محبت می‌کنند، گفت: این‌که مردم با وجود مشکلات موجود، تلاش می‌کنند بسته‌های معیشتی تهیه و در میان نیازمندان توزیع کنند، بسیار ارزشمند است.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد شهرستانی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه، با اشاره به سیل کمک‌های مردمی برای حمایت از بیماران و نیازمندان در این ایام افزود: ایامی که در آن قرار داریم، یادآور زمان جنگ است.

راه‌اندازی قرارگاه جهادی پیامبر اعظم(ص) برای مقابله با کرونا

رییس مرکز خدمات حوزه علمیه، با اشاره به برنامه‌های مرکز خدمات در ایام شیوع ویروس کرونا گفت: در این ایام مرکز خدمات نه تنها تعطیل نشد، بلکه به دلیل ماموریتی که دارد به طور مضاعف فعالیت خود را ادامه داد.

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد شهرستانی نماینده آیت الله سیدعلی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق در ایران، با اشاره به ایجاد زیرساخت های مناسب برای ارائه خدمات غیرحضوری به طلاب افزود: برای ساماندهی بیشتر فعالیت‌های مرکز خدمات و خدمت‌رسانی مطلوب به عموم مردم در این ایام، قرارگاهی با عنوان قرارگاه جهادی پیامبر اعظم(ص) در مرکز راه‌اندازی شد.

تیپ ۸۳ قرارگاه مقابله با بحران کرونا تشکیل داد

طی حکمی از سوی حجت الاسلام مجید منتظرزاده فرمانده تیپ ۸۳ امام جعفر صادق (ع) قم قرارگاه مقابله با بحران و حوادث غیرمترقبه تیپ ۸۳ که توسط طلاب و روحانیان بسیجی گردان‌های این تیپ انجام وظیفه می نماید، افتتاح شد.

توزیع ۳۳ هزار وعده غذایی بین قشرهای آسیب‌پذیر

قائم‌مقام تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: آستان مقدس در۳۰ روز ماه مبارک رمضان هرروز بیش از ۳۳ هزار غذای ساده و گرم در استان بین اقشار آسیب پذیر توزیع می‌کند که در این راستا از ظرفیت خیرین استفاده می‌کنیم.

هادی محمود نژاد در نشستی در راستای عمل به پیام مقام معظم رهبری مبنی به کمک مومنانه به اقشار آسیب‌پذیر جامعه بر اثر شیوع کرونا افزود: یک هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی نیز بین خانواده های نیازمند توزیع می‌شود.

ارائه خدمات بهداشتی در بهترین سطح

استاندار قم، با اشاره به فراهم بودن امکانات و شرایط لازم برای مبارزه با بیماری کرونا در این استان گفت: از نظر تامین تجهیزات پزشکی و مایحتاج بیمارستانی مشکلی نداریم و ارائه خدمات در بهترین سطح صورت می گیرد.

بهرام سرمست در حاشیه بازدید از واحدهای تولید کننده اقلام بهداشتی در شهرک صنعتی شکوهیه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در موضوع مدیریت بحران کرونا چند بخش از جمله درمان مورد توجه است.

روح برادری و کمک مومنانه در ماه رمضان تقویت شود

شورای فرهنگ عمومی قم، در بیانیه ضمن تبریک فرارسیدن ماه عبادت و بندگی از عموم مردم استان برای مشارکت در رزمایش مواسات و کمک مومنانه برای جبران بخشی از مشکلات معیشتی خانواده‌های آسیب‌دیده در اثر شیوع کرونا تاکید کرد.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.