زاهدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: در روزهای آخر شعبان مردم می‌توانند برای نجات جان بیماران نیازمند بویژه بیماران تالاسمی در امر خداپسندانه اهدای خون شرکت کنند.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی روز پنجشنبه در حاشیه اهدای خون اظهارداشت:با توجه به اینکه با شیوع ویروس کرونا اهدای خون در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است مردم برای اهدای خون به مراکز انتقال خون این استان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: به همین منظور اعضای دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت این استان در یک حرکت خدا پسندانه با حضور در سازمان انتقال خون زاهدان به بیماران نیازمند اهدا کردند.

به گفته مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش مراجعه اهدا کنندگان، این استان وضعیت ذخیره خونی مناسبی ندارد به همین سبب نیازمند مشارکت هم استانی‌های عزیز در این کار خداپسندانه است.

دکتر سهیلا خسروی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون پنج هزارو ۷۲۲ نفر برای اهدای خون به پایگاه‌ها و مراکز سازمان انتقال خون در سراسر استان مراجعه کردند که از این تعداد چهار هزارو ۴۸۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی گفت: از این تعداد سه هزارو ۹۷۳ نفر مرد و ۵۱۴ زن خون بودند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: کل فرآورده‌های مصرف شده از اول سال تاکنون ۹ هزارو ۹۰۳ واحد بوده که ۲ هزارو ۶۵۲ واحد از سایر استان ها وارد شده است.

وی بیان کرد: تاکنون نیز چهار هزارو ۳۶۳ واحد خون تنها در بخش بیماران تالاسمی مصرف شده است.

خسروی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان انتظار همراهی بیشتر مردم سیستان و بلوچستان را داریم.

وی گفت: پایگاه‌های انتقال خون در سیستان و بلوچستان از ایمنی بسیار بالایی برخوردار هستند و هم استانی‌های عزیز نباید نگران آلوده شدن به ویروس کرونا در این مراکز باشند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان دارا بودن حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و مبتلا نبودن به کم‌خونی را از شرایط لازم برای اهداکنندگان خون عنوان کرد.

به گزارش ایرنا از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواج‌ها به صورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره و انجام نشدن آزمایش‌های قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرش‌های منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور ادامه دارد.