تهران- ایرنا- رییس دانشگاه تهران گفت: شیوع ویروس کرونا سبب شد ظرفیت جدیدی برای آموزش به دانشجویان به روش الکترونیک و مجازی در کشور فراهم شود. 

محمود نیلی احمدآبادی امروز پنجشنبه در بیست و هفتمین نشست روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور که به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس به صورت مجازی در حال برگزاری است، افزود: پس از شیوع کرونا، دانشگاه ها و آموزش عالی دچار مشکلاتی شد که البته دانشگاه ها کشور آموزش مجازی و الکترونیک را در دستور کار قرار دادند و بر خلاف افرادی که در این راه ساز مخالف می زدند، این شیوه تاکنون به خوبی اجرا شد.
وی گفت:  تجربه آموزش مجازی که تا امروز انجام شده نشان داد می توان آموزش الکترونیک را با کیفیتی قابل قبول ارائه داد. هرچند که متاسفانه عده قلیلی از دانشجویان فضای اعتراضی علیه آموزش مجازی ایجاد کردند.
رییس دانشگاه تهران با تاکید به اینکه این نشست می تواند برای بر طرف کردن نقص های آموزش الکترونیک موثر واقع شود، افزود: آموزش الکترونیک سبب ماندن دانشجویان در خانه شد چرا که در غیر اینصورت ما باید به تاریخ و کشور  پاسخ می دادیم.
نیلی با بیان اینکه باید نقص های آموزش الکترونیک را پذیرفت، اظهار داشت: همه دنیا پس از شیوع کرونا شرایط یکسان و مشابهی را تجربه کردند و شاید در این میان دانشگاه ها نقش بزرگتری برای متوقف نشدن آموزش ایفا کردند.
وی ادامه داد: البته تجهیزات برای بعضی از  دانشجویان، زیرساخت های الکترونیکی در بعضی دانشگاه ها و اساتیدی که تجربه کافی در آموزش مجازی نداشتند، مشکلاتی ایجاد کرد. ولی با مدیریت صحیح می توان بحران کرونا را تحت کنترل گرفت.
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه آموزش الکترونیک یک دستاورد برای کشور است، اظهار داشت: به رغم جهشی که برای آموزش الکترونیک کشور ایجاد شد، اقتصاد و کسب و کارها باچالش همراه بود. همچنین بیشتر مشاغل و کارگران و دیگر کسب و کارها به دلیل شیوع کرونا متضرر شدند و شاید تنها حقوق بگیران از حاشیه امنیت برخوردار بودند تا اکنون این سوال شکل بگیرد که کرونا و پسا کرونا چه خواهد شد؟
وی با تاکید بر اینکه کشور توانست با وجود تحریم، مشکلات اقتصادی و افت شدید قیمت نفت، کرونا را کنترل کند، گفت: بر همین اساس بررسی وضعیت اقتصادی و راهکارهای برون رفت از آن وظیفه دانشگاه ها است و ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور پیش از این نتایج چهار نشست که در حوزه اجتماعی و اقتصادی برگزار شد به سمع و نظر دولت رساندند.
نیلی با تاکید بر اینکه به دلیل کم تجربگی دنیا در مواجهه با کرونا، هر اقدام مثبتی، الگو خواهد شد، افزود: دنیا امروز تشنه یادگیری است تا یافته های یکدیگر را برای درمان کرونا استفاده کنند.

 در حوزه علم و فناوری ستاد ملی نداریم
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ستاد ملی در حوزه علم و فناوری در زمان شیوع کرونا تشکیل نشد، اظهار داشت: پیشنهادهایی به معاون اول رییس جمهور در این باره داده ایم و امیدوارم در ساخت واکسن کرونا کشور بتواند به موفقیت برسد. البته شرط آن صرف هزینه مالی و زمانی است و امیدوارم دانشگاه های علوم پزشکی در این خصوص به موفقیت برسند.
وی گفت: از آنجا که کرونا همه بخش های جامعه رادربرگرفته همه دانشگاه ها می توانند در کنار دانشگاه های علوم پزشکی برای بحران کرونا در زمینه های اقتصادی و اجتماعی موثر واقع شوند.