تهران- ایرنا- رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران گفت: محققان این پژوهشگاه در حال طراحی برج تقطیر برای دستیابی به الکل با غلظت ۹۶ درصد از ضایعات مواد قندی کارخانه‌های غذایی هستند.

محمدرضا امید خواه روز پنج شنبه در مراسم افتتاح خط تولید بایواتانول به روش تخمیر در کمتر از ۲۴ ساعت در  پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی در جمع خبرنگاران افزود: محققان این پژوهشگاه با توجه به شرایط کشور در مدیریت و مقابله با کرونا و کمبود مواد ضد عفونی کننده در بازار موفق به تولید الکل بایواتانول با خلوص ۸۵ تا ۹۰ درصد برای استفاده در تهیه مواد ضدعفونی کننده شدند.

وی اظهار داشت: این واحد اکنون ظرفیت تولید نزدیک هزار لیتر بایواتانول در روز را دارد اما ظرفیت و عملیات تخمیر ضایعات قندی کارخانه ها برای تولید الکل را بیش از ۴۰ هزار لیتر دارد.

امیدخواه ادامه داد: با توجه به اینکه محققان ما توانستند بهینه سازی و کوتاه کردن زمان تخمیر را انجام دهند اکنون ما می توانیم در ۳ تا ۴ روز بایواتانول ۱۲ درصد بعد از فرآیند تخمیر تولید کنیم.

وی افزود: بعد از دستیابی به بایواتانول ۱۲ درصد بعد از فرآیند تخمیر، حال بایو اتانول وارد مرحله نخست شده و به غلظت ۵۰ درصد می رسد و بعد با ورود به فاز دو، غلظت بایواتانول تولیدی ما به ۸۰ تا ۸۵ درصد می رسد و این توانایی در پژوهشگاه وجود دارد که غلظت این ماده را بالا ببریم.

رییس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران یادآور شد: اکنون در این پژوهشگاه در حال طراحی برج تقطیر هستیم تا غلظت الکل را به ۹۶ که نقطه آزوتروپ آب و الکل است برسانیم و بعد از آن، با وجود امکانات و تجهیزات موجود در پژوهشگاه می توانیم از طریق جذب سطحی الکل تا ۹۹.۶ درصد که غلظت بایواتانول آزمایشگاهی است را تولید کنیم.

وی گفت: اکنون توانایی تولید بایواتانول ۸۵درصد از مواد ضایعات قندی کارخانه ها را داریم، ضایعات غذایی قندی کارخانجات که به عنوان مواد اولیه محسوب می شوند، در کمتر از ۴ روز به الکل ۱۲ درصد تبدیل می شوند و بعد از آن در مرحله دوم این الکل به ۴۵ تا ۵۰ درصد می رسد و در مرحله سوم الکل ۸۵ درصد تولید می شود.

امید خواه با اشاره به سرمایه گذاری بخش خصوصی در این پروژه افزود: در راه اندازی این خط تولید بخش خصوصی در زمینه هزینه های عمده کار و تامین مواد اولیه به پژوهشگاه بسیار کمک کرده است، باید از بخش خصوصی در این مواقع کمک گرفته شود و اگر بخش خصوصی کمک نکند بسیاری از کارهای پژوهشی و علمی ما بر روی زمین می ماند.

امروز خط تولید بایو اتانول به روش تحمیر در کمتر از ۲۴ ساعت با حضور وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی افتتاح شد.