تهران-ایرنا- منابع یمنی شامگاه پنجشنبه گزارش دادند که با فشار امارت متحده عربی ، سفر اعضای کابینه دولت "عبدربه منصور هادی " رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به عدن لغو شده است.

به گزارش شبکه خبری "الجزیره" قطر، یک منبع دولت هادی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت، امارات از شورای انتقالی خواسته بود که با بازگشت هواپیمای حامل نخست وزیر و وزیران دولت هادی به عدن مخالفت کند.

این منبع افزود که معین عبدالملک" و وزیران کابینه وی همچنان در فرودگاه ریاض سعودی آماده بودند تا به عدن پرواز کنند که این سفر به علت مخالفت شورای انتقالی جنوب و فشار امارات لغو شده است.

برخی منابع غیر رسمی نیز اعلام کرده بودند که نخست وزیر دولت مستعفی و وزیران وی حدود هفت ساعت در فرودگاه ریاض معطل ماندند و امارات صدور اجازه پرواز برای کابینه دولت مستعفی یمن را مشروط به موافقت سعودی با بازگشت رهبران "شورای انتقالی" کرده است که این افراد از دو ماه پیش همچنان در امان، پایتخت اردن حضور دارند و ریاض از بازگشت آنها جلوگیری می‌کند.

شورای انتقالی جنوب یمن که مورد حمایت امارات است ، پیش از این نیز به مقامات دولت مستعفی اجازه برگزاری جلسات و نشست در شهر عدن را نداده بود،مسأله‌ای که دولت هادی آن را تلاش امارات برای به شکست کشاندن توافق ریاض تفسیر کرده است.

این شورا جمعه گذشته نیز اعلام کرده بود، وقوع جنگ با نیروهای مورد حمایت سعودی بسیار نزدیک شده و ما در حال دورشدن از رسیدن به توافق سیاسی پایدار هستیم.

"مختار الرحبی" مشاور وزیر اطلاع‌رسانی دولت مستعفی یمن نیز دو هفته پیش اعلام کرد، نیروهای منصور هادی، شورای انتقالی جنوب یمن وابسته به امارات را از یک پادگان نظامی واقع در جزیره سُقُطری بیرون راندند.

ممانعت امارات از سفر دولت مستعفی به یمن در حالی صورت می‌گیرد که پس از ماه‌ها کشمکش و برخورد مسلحانه میان این نیروها، ۱۴ آبان ماه توافقی میان دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب با میانجیگری سعودی‌ها در ریاض امضا شد.

از مهم‌ترین بندهای توافق ریاض می‌توان به استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانه‌های کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.

شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار پیشین عدن با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال مجدد بخش جنوبی یمن اعلام شد.

ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان از ۲۶ مارس۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت یمن را هدف حمله‌های خود قرار داده‌اند. این در حالی است که پس از گذشت بیش از پنج سال از این جنگ، ائتلاف سعودی هیچ دستاوردی در یمن کسب نکرده است.