پلیس راه انتظامی کشور ۲ روز گذشته طی اطلاعیه ای اعلام کرد که به منظور تسهیل در آمد و شد خودروها ، جاده های هراز و کندوان بعد از ظهر جمعه یک طرفه می شود. بر این اساس تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۱۵ الی ۲۴ امروز از کرج به سمت مرزن آباد ممنوع بوده و با اعلام مأمورین پلیس راه در محل، تردد انواع وسایل نقلیه از ساعت ۱۸ تا ۲۴ از مرزن آباد به سمت کرج یکطرفه است .
همچنین تردد انواع وسایل نقلیه در محور هراز نیز از ساعت ۱۷ الی ۲۴ امروز (جمعه) از رودهن به سمت آمل ممنوع بوده و با اعلام مأمورین پلیس راه در محل، از ساعت ۱۹ تا ۲۴ روز از آب اسک به سمت رودهن (محدوده مشاء) یکطرفه می شود .
این در حالی است که با پایان یافتن ممنوعیت آمد و شد خودروهای غیر بومی بین استانها ، ترافیک در جادههای مازندران در چند روز اخیر افزایش یافته و هم اکنون شاهد حجم بالای ورود و خروج مسافران از استان هستیم
با وجود شیوع ویروس کرونا در کشور و مازندران مسئولان وزارت بهداشت و استان مازندران تاکید می کنند که مردم از سفر به استان های شمالی خصوصا مازندران و گیلان پرهیز کنند ، اما گویا گوش مسافران از اینگونه هشدارها پر شده و آنها بی خیال از کرونا چمدان های خود را بسته و به دل جاده های منتهی به شمال زده اند.
افزایش بستری بیماران جدید
آمارهای ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شهرستان بابل نشان می دهد که روند ابتلای مردم به ویروس کرونا رو به رشد است و در صورت ادامه مسافرت ها به استان مازندران به اعتقاد کارشناسان بهداشتی می تواند به افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس بیانجامد .
البته در این میان خستگی ناشی از خانه نشینی کرونایی ، برداشته شدن ممنوعیت ها و جاذبه های گردشگری مازندران در فصل بهار نیز از عوامل دیگری است که بسیاری از مسافران را به این استان می کشاند اما باید به این نکته نیز توجه شود که مازندران با تمامی کمبود ها و کاستی ها در برابر کرونا ایستادگی کرده و هم اکنون در وضعیت بسیار خوبی نسبت به هفته های گذشته قرار دارد و این سفر ها می تواند تمام زحمات کادر پزشکی ، پرستاری و درمانی این استان را به باد دهد و زحمت آنها را دوچندان نماید.
هم اکنون تمامی محور های مواصلاتی منتهی به مازندران شلوغ است و در شهرهای این استان نیز عبور و مرور خودروها با پلاک غیر بومی نیز به وفور دیده می شود و شلوغی بازار نیز انسان را به یاد دوران قبل از شیوع کرونا می اندازد و تقریبا اکثر مردم چه بومی و چه غیر بومی و چه کوچک و چه بزرگ در خیابان ها پرسه می زنند و تهدید کرونا را به بوته فراموشی سپرده اند.
برخی از کارشناسان و صاحبنظران بر این باورند که برخی ممنوعیت ها بویژه ممنوعیت تردد خودروها بین استان ها خیلی زود برداشته شد و می بایست این روند همچنان ادامه پیدا می کرد .
آنان بر این باورند که ، برداشته شدن محدودیت ها مردم را به مسافرت کردن ترغیب می کند و همین مسئله می تواند در شیوع دوباره کرونا در کشور موثر باشد.
سفر به مازندران بعد از کرونا
یک شهروند مازندرانی ساکن غرب استان با انتقاد از مسافرت کردن برخی افراد در این شرایط سخت کرونایی گفت : کسانی که در این شرایط کرونایی اقدام به سفر می کنند اصلا معنای سفر را نمی دانند چرا که مسافرت در شرایطی که بسیاری از مراکز تفریحی ، اقامتی و پذیرایی تعطیل است هیچ لذتی نخواهد داشت.
کیومرث البرزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : مازندرانی های ساکن استان های دیگر هم که به دیدار خانواده های خود می آیند جزء سوغات کرونا چیز دیگری به بستگان خود هدیه نمی دهند.
وی ورود مسافران و گردشگران را در این شرایط سخت به زیان مردم مازندران دانست و اظهار داشت : شاید با ورود آنها برخی کسب و کار ها رونق بگیرد و بازار تا حدودی از کسادی خارج شود اما اکثریت مردم بومی از این وضعیت به وجود آمده ناراحت هستند.
به گفته این شهروند ، بهتر بود محدودیت ها تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه پیدا می کرد و مردم به این زودی از خانه ها بیرون نمی آمدند اما تصمیم به گونه ای دیگر توسط مسئولان گرفته شده و باید به آن احترام گذاشت.
وی یادآور شد : متاسفانه بسیاری از مردم برداشتن محدودیت ها را پایان خانه نشینی تلقی می کنند در حالی که اینگونه نیست و باید این روند همچنان ادامه داشته باشد تا زنجیره انتقال کرونا شکسته شود.
خطر کاهش هراس اجتماعی از کرونا
یک کارشناس امور اجتماعی درباره تبعات عادی شدن خطر ویروس کرونا در جامعه به خبرنگار ایرنا گفت : در اثر شیوع این بیماری جامعه ما یک کار جمعی تمام عیار را تمرین کرد و با ماندن مردم در خانه هایشان شاهد یک روحیه مشارکت جمعی در جامعه بودیم که با برداشته شدن برخی محدودیت ها این روند کاهش یافت.
علی اصغر میررضایی افزود : هم اکنون هراس اجتماعی که به واسطه شیوع کرونا در جامعه ایجاد شده بود رو به کاهش است و مسافرت هایی که توسط مردم در روزهای اخیر صورت گرفت دلیلی براین مدعا است.
وی اظهار داشت: طولانی شدن روند مقابله با کرونا از یکسو و آمارهای امیدوارکننده از کاهش میزان مبتلایان به این بیماری از سوی دیگر باعث شده تا حساسیت ها نسبت به این بیماری کاهش یابد.
به گفته این کارشناس ، برخی افراد نیز به جای آنکه به فکر جان خود باشند به بیکاری و اتفاقات پساکرونایی فکر می کنند و از آینده پیش رو وحشت دارند و برای همین منظور نسبت به هشدارهای مسئولان بی تفاوت شده اند.
وی یادآور شد : این بحران و هر بحران مشابه دیگری بیش از آنکه به مقابله نیاز داشته باشد، به مدیریت نیاز دارد و وجود ساختارهای مناسب با موضوع در مدیریت مهم و ضروری است.
در خانه بمانیم یا نمانیم
یک شهروند دیگر مازندرانی که شرایط بهداشت فردی را رعایت کرده بود درباره مسافرت مردم و شلوغی بازار در شرایط کرونایی گفت : در ابتدای شیوع کرونا گفته شد که با ماندن در خانه زنجیره انتقال این ویروس شکسته و خطر رفع خواهد شد اما پس از یک ماه خانه نشینی مسئولان اعلام کردند که ممکن است این ویروس تا پایان سال همراه مردم باشد و همین مسئله باعث شد تا بسیاری از مردم دست از خانه نشینی بردارند .
فریبرز فرهادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : خانه نشینی نتایج بسیار خوبی در مهار کرونا و کاهش مبتلایان به این ویروس داشت اما به نظر شما می توان تا پایان سال به این روند ادامه داد و در این شرایط سخت اقتصادی از خانه بیرون نیامد و دنبال کسب و کار نرفت.
وی به واریز تسهیلات یک میلیون تومانی به حساب سرپرستان خانوار توسط دولت اشاره کرد و اظهار داشت : واریز این پول بهانه ای شد تا مردم برای خرید مایحتاج خود روانه بازار گردند و برخی دیگر نیز راهی سفر شوند تا سختی یک ماه خانه نشینی را از تن بیرون کنند.
فرهادی خاطرنشان کرد : متاسفانه هم از مردم خواسته می شود که در خانه بمانند و هم مشوق هایی داده می شود که انگیزه آنها را برای بیرون رفتن از خانه دوچندان می کند و باید در این زمینه مسئولان چاره ای بیاندیشند.
وی یادآور شد : شاید در ماه مبارک رمضان تعداد مسافرت ها کاهش یابد اما از مراجعه مردم به بازار کاسته نخواهد شد و همین مسئله می تواند زنگ خطر شیوع مجدد کرونا را در کشور و بویژه مازندران به صدا درآورد.
روند صعودی بستری های بیماران کرونایی
فرماندار ویژه شهرستان تنکابن نسبت به روند صعودی بستری های بیماران کرونایی هشدار داد و گفت : در زمان اوج شیوع این بیماری حدود ۵۰ نفر در بیمارستان شهید رجایی بستری شده بودند که با تلاش هایی که هم از سوی کادر درمانی و هم از سوی مسئولان صورت گرفت روند کاهش بستری ها را شاهد بودیم به طوری که بسیاری از بخش ها خالی از بیمار شده بودند.
سید امیر حسینی جو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : طی دو روز گذشته ۱۹ نفر در بخش و ۶ نفر در آی سی یو بستری بودند اما روز گذشته تعداد بستری ها در بخش به ۲۷ نفر در بخش و در آی سی یو به ۱۳ نفر افزایش یافت که بسیار نگران کننده است.
وی اظهار داشت : متاسفانه شرایط به گونه ای برای مردم عادی شده و عدم رعایت بهداشت فردی توسط برخی از آنها موجب شده تا روند افزایشی بیماران مبتلا به کرونا را شاهد باشیم.
حسینی جو در ادامه از احتمال ادامه روند افزایشی مبتلایان به کرونا در هفته آینده خبر داد و خاطر نشان کرد : بسیاری از افراد بدون داشتن علایم بیماری ، ناقل ویروس کرونا هستند و عدم رعایت نکات بهداشتی توسط آنها باعث شده تا ویروس را به دیگران انتقال و تعداد مبتلایان را افزایش دهند.
وی از شهروندان خواست تا از سفرهای غیر ضروری جدا خودداری کنند و با ماندن در خانه مانع از افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا شوند.
بنا بر اعلام رییس پلیس راه مازندران ، از زمان برچیده شدن طرح ممنوعیت تردد بین استانی ، آمار خودروهای ورودی به استان از مبادی مختلف به طور میانگین ۸۱ درصد افزایش داشته است.
سرهنگ علیرضا قدمی همچنین از افزایش ۲۱ درصدی تردد در مبادی خروجی مازندران طی سه روز گذشته خبر داد و گفت که بیشترین خروجی ها در این بخش هم مربوط به سه محور اصلی منتهی به تهران بوده است.
طرح ممنوعیت تردد بین استانی که از هشتم فروردین به اجرا گذاشته شده بود از اول اردیبهشت ماه برداشته شد.