«محمد سعید سیف» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا دلایل راه اندازی مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی در دانشگاه ها را اعلام کرد و اظهار داشت: تعداد دانش آموختگان دانشگاهی افزایش یافته و تخصص های دانشگاهی متنوع شده است، از سوی دیگر تخصصی تر شدن کار و حرکت به سمت کسب و کارها بر پایه فناوری، ارائه نشدن مشاوره های تخصصی در دفاتر کاریابی، توسعه پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان همچنین نیاز آنها به نیروی کار متخصص دانشگاهی، ضرورت ایجاد ساختار یا نهادی در دانشگاه ها با عنوان مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی را بیش از پیش نشان می دهد.
وی گفت: علاوه بر این، ایجاد شناخت مناسب برای دانشجویان از مشاغل و نیازهای شغلی منجر به برنامه ریزی و اقدامات لازم جهت راه اندازی و توسعه مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی انجام شده است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم تاکید کرد: دانشجویان می توانند هدفمندتر و با شناخت بهتر تحصیل کنند و به تدریج مهارت های لازم را برای شغل مورد نظر به دست آورند.
سیف امور مربوط به بیمه بیکاری، برگزاری نمایشگاه کار، راهنمایی و مشاوره شغلی تخصصی به دانش آموختگان و کارفرمایان، امور مربوط به لغو تعهد خدمت دانش آموختگان شامل آزاد سازی مدرک تحصیلی، معرفی جویندگان کار فاقد مهارت به مراکز مهارت آموزی دانشگاهی، گزارش های تخصصی دوره های مربوط به بازار کار، خدمات کارآموزی، هماهنگی با سازمان آموزش فنی و حرفه ای، خدمات کاریابی و ارائه خدمات کار پاره وقت تخصصی را مهمترین وظایف مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاهی دانست.
این مقام مسوول وزارت علوم یادآور شد که این مراکز به تشخیص دانشگاهها میتوانند خدمات اعلام شده را به دانشجویان ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد که مرکز یاد شده در دانشگاه های مختلف راه اندازی شده است اما هنوز تمام دانشگاه ها این مرکز را فعال نکرده اند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم یکی از مزایای راه اندازی مرکز هدایت شغلی و کاریابی را افزایش اعتماد شرکت های تخصصی و اجرایی دانست و افزود: این شرکت ها برای زمینه های تخصصی سراغ مرکز هدایت شغلی و کاریابی می آیند.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون دانش آموخته در کشور شناسایی شده است.