تهران- ایرنا- استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) گفت: در دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان از خدا می‌خواهیم که ما را حفظ کند و رسول خدا(ص) فرمود هر کسی که امر آن حضرت را بر هوای نفس ترجیح دهد، او را از بلاها و گناهان حفظ خواهد کرد.

پیامبر اکرم (ص) در چهارمین روز از ماه مبارک رمضان دست به درگاه الهی برداشته و اینگونه دعا کردند اَللّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَی إِقَامَةِ أَمْرِک وَ أَذِقْنِی فِیهِ حَلاوَةَ ذِکرِک وَ أَوْزِعْنِی فِیهِ لِأَدَاءِ شُکرِک بِکرَمِک وَ احْفَظْنِی فِیهِ بِحِفْظِک وَ سِتْرِک یا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ خدایا مرا در این ماه برای برپا داشتن امرت نیرومند ساز و شیرینی ذکرت را به من بچشان، و ادای شکرت را به من الهام فرموده و به نگهداری و پوششت نگاهم بدار، ای بیناترین بینندگان.

حجت الاسلام حسن عامری به خبرنگار معارف ایرنا گفت: ما برای این که بتوانیم به آگاهی برسیم و از سفاهت دور شویم، نیاز به تقویت داریم. مانند ورزشکاری که تمرین می کند تا بدنش قوی شود و بتواند با حریف خود مبارزه کند. در اینجا نیز به تمرین نیاز داریم. یعنی اقامه امر الهی به گونه ای ما را تقویت می کند که با همه وجود به دنبال پیاده کردن فرمان های الهی در دنیای خودمان و در جامعه و خانواده باشیم.

وی افزود: دومین نکته برای تقویت، چشیدن شیرینی آیات الهی است. لذا رسول خدا (ص) در دعای امروز می فرماید شیرینی یاد خودت را به ما بچشان که در اینجا منظور از ذکر ممکن است قرآن باشد که ذکر اعلاست و ممکن است یاد خدا به طور مطلق باشد.  

این استاد حوزه ادامه داد: ما باید برای هرچیزی که خدا به ما عنایت کرده، شکرگزار باشیم و خداوند در آیه هفتم سوره ابراهیم می فرماید اگر شکرگزار باشید، به نعمت های شما می افزایم و لذا شکرگزاری برای ما یک امر واجب و ضروری است. البته شکر مفهوم وسیعی دارد.

وی افزود: در ادامه این دعا رسول خدا (ص) می فرماید تو بر همه چیز آگاهی پس خودت ما را حفظ کن. در روایت نیز داریم پیامبر (ص) فرمود اگر کسی هوای نفس خود را زیرپا بگذارد و امر مرا بر هوای نفس ترجیح دهد، من چند جا به او کمک می کنم که آخرین مورد این است که او را از مصیبت ها، بلاها و گناهان حفظ می کند.