به گزارش روز جمعه رسانههای سریلانکایی، دیدهبان حقوق بشر افزود: این بازداشتها پس از سیاستهای تبعیض آمیز علیه اقلیت مسلمان در سریلانکا برای سوزاندن اجساد مسلمانان انجام میشود.
دولت سریلانکا هفته گذشته چندین شخصیت مسلمان این کشور را بازداشت کرد. یکی از این افراد "حجاز حزب الله" بود که به اتهام دست داشتن در حمله تروریستی سال گذشته بازداشت شد.
همچنین پلیس سریلانکا "رمزی رازق" یک بازنشسته دولت این کشور را به دلیل انتشار پیامها در رسانههای اجتماعی و شکایت از تبعیض علیه مسلمانان در مساله سوزاندن اجساد بازداشت کرد.
میناکشی گانگلی رییس بخش جنوب آسیا در دیده بان حقوق بشر گفت: مقامات سریلانکایی دارای مسؤولیت مجازات عوامل حمله تروریستی وحشتناک مراسم روز پاک مسیحیان هستند. اما این بازداشتها باید قانونی باشند و نباید از آنها برای بدنام کردن تمام جامعه مسلمان سریلانکا استفاده شود.
وی افزود: بازداشتهای اخیر شخصیتهای اسلامی به همراه اقدامات تبعیض آمیز دولت سریلانا و سخنرانیهای ضد مسلمانان، نگرانیها در خصوص امنیت جامعه مسلمان در سریلانکا را افزایش میدهد.
از زمان انفجارهای تروریستی سال گذشته در سریلانکا و همچنین شیوع ویروس کرونا در این کشور، نگرانی در خصوص امنیت جامعه مسلمان در سریلانکا افزایش یافته است.
در ماه جاری، سازمانهای اسلامی سریلانکا در نامهای به پلیس این کشور از افزایش موارد سخنرانیهای ضد مسلمانان و متهم کردن آنها به شیوع ویروس کرونا در سریلانکا ابراز نگرانی کردند.
مقامهای ارشد سریلانکایی نیز در سخنرانیهای مختلف مسلمانان را با شیوع ویروس کرونا در این کشور مرتبط دانستهاند.
همچنین دولت سریلانکا در ماه جاری سوزاندن اجساد تمام افرادی که قربانی ویروس کرونا شدهاند را اجباری ساخت. این اقدام با اعتراض اقلیت مسلمان این کشور روبرو شد.
مقامات سریلانکایی اجساد سه فرد مسلمان که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده بودند را سوزاندند. این اقدام با وجود اعتراض خانوادههای این افراد مبنی بر اینکه سوزاندن اجساد بر خلاف سنتهای اسلامی است، انجام شد.
سریلانکا یک قرنطینه سراسری در این کشور اعلام کرده است تا بتواند با شیوع ویروس مقابله کند.
اقدام دولت این کشور در سوزاندن اجساد مسلمانان همچنین اعتراض گروههای طرفدار حقوق بشر را به دنبال داشته است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت سریلانکا، تاکنون ۴۱۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا و ۷ نفر نیز قربانی این ویروس شدهاند.
تنش میان اقلیت مسلمان و اکثریت بودایی سینهالایی در سریلانکا پس از حمله تروریستی به چند کلیسا در طول مراسم عید پاک در این کشور و کشته شدن ۲۷۹ نفر به شدت افزایش یافت.
اگرچه گروه تروریستی "داعش" مسؤولیت این حمله را بر عهده گرفت، اما بوداییان مسلمانان محلی را دلیل وقوع این حمله دانسته و حملات خود علیه آنها را افزایش دادند.
چند هفته پس از حمله تروریستی در سریلانکا، بوداییان به مناطق مسلمان نشین حمله کردند. در این حملات یک نفر کشته و چندین نفر مجروح شدند.
گروههای طرفدار حقوق بشر دولت سریلانکا را متهم به عدم اقدام برای توقف این خشونتها کردند اما کلمبو این اتهامات را رد کرد.
جمعیت ۲۱ میلیون نفری سریلانکا متشکل از قبیلهها و مذاهب مختلف است. گروه بودایی سینهالایی اکثریت جامعه سریلانکا را تشکیل میدهد.
مسلمانها حدود ۱۰ درصد از این جمعیت را تشکیل میدهند و پس از هندوها دومین گروه بزرگ اقلیت در سریلانکا هستند. حدود ۷ درصد جمعیت سریلانکا مسیحی هستند.
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۲
دهلی نو- ایرنا- دیدهبان حقوق بشر ضمن ابراز نگرانی از بازداشتهای اخیر شخصیتهای مسلمان در سریلانکا، اعلام کرد که مقامات سریلانکایی باید از دسترسی این افراد به حقوق خود و وکیل اطمینان یابند.