به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی در این پیام تسلیت اظهار داشت: در آستانه حلول ماه مبارک رمضان روح بلند عالم ربانی و استاد اخلاق الهی حضرت آیت الله شیخ ابراهیم امینی نجف آبادی (ره) به رحمت ایزدی پیوست و دوستداران و ارادتمندان خود را سوگوار کرد. حیات پرافتخار این عالِم عامل سرشار و مشحون از خدمات علمی، اجتماعی و سیاسی است که از آن فقید سعید چهرهای شاخص در حوزه علمیه قم ترسیم کرده است.
وی افزود: مرحوم مغفور آیت الله شیخ ابراهیم امینی (ره) از همان ابتدای نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در کنار امام بزرگوار ملت ایران بود و پس از دستگیری ایشان توسط نظام ستمشاهی در سال ۱۳۴۲ از علمایی بود که برای آزادی ایشان تلاشهای زیادی انجام داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مرحوم آیت الله امینی (ره) همواره مورد اعتماد و وثوق حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) بود که نمایندگی و نائب رئیسی مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ با حکم حضرت امام خمینی (ره)، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) نمونهای از این اعتماد است.
عاملی گفت: در سنگر دفاع از فرهنگ اسلامی نیز مرحوم آیت الله امینی (ره) حضوری فعال و موثر داشت که تالیف کتب سودمند و مفید در زمینه اخلاق خانواده و تربیت فرزند از اهم خدمات ایشان است.
وی گفت: درگذشت مرحوم مغفور آیت الله امینی را به محضر رهبر حکیم انقلاب مدظله العالی و مراجع معظم تقلید (دامت برکاتهم)، حوزههای علمیه و همه بازماندگان آن فقید سعید تسلیت عرض کرده و رحمت و غفران واسعه الهی را برای آن مرحوم و صبر و اجر الهی برای بازماندگان را از درگاه خداوند متعال مسالت دارم.
تسلیت دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش
علیرضا حاجیان زاده مشاور عالی وزیر و دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، رحلت آیت الله امینی را ضایعه ای بزرگ برای نظام اسلامی، حوزه های علمیه و دستگاه تعلیم و تربیت کشور دانست.
در بخشی از این پیام آمده است: آن فقیه پارسا یکی از اسطوره های تعلیم و تربیت اسلامی بود که آموزش و پرورش قبل و بعد از انقلاب مدیون قلم تربیتی اوست. زمان شناسی آن فقیه فخیم را باید به عنوان یک شاخص در فرایند تعلیم و تربیت قلمداد کرد، آنجا که با وجود علم سرشار از فقه جعفری به تناسب شرایط زمان و مکان بهترین خدمت در عرصه تبلیغ آموزه های دینی را آموزش و پرورش می داند و با تالیف اثر وزین و راهبردی "تربیت" در سالهای ۵۶- ۵۸ آن را به جامعه فرهنگی کشور هدیه می دهد.
وی در این پیام آورده است: آیت الله امینی فقیهی متبحر برای نسل های گذشته و حال بود، مجتهدی که یار دبستانی دانش آموزان ده های پنجاه، شصت و هفتاد است و برای دانش آموزان دوم دبستان با همکاری دیگر فضلای حوزه کتاب تعلیمات دینی می نویسد و سپس آن را تا دوره راهنمایی مقطع به مقطع به تناسب درک کودکان و نوجوانان ارتقای محتوا می دهد.
حاجیان زاده در پیام خود آورده است: ایده ها و نوآوری های تعلیم و تربیتی آن عالم پارسا همواره اندیشمندان این عرصه را به وجد می آورد، نخستین جرقه های تاسیس ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش نیز از تراوشات ذهنی آیت الله امینی بود که با همکاری برخی از شاگردان خوشفکر خود و همراهی وزارت آموزش و پرورش، ایده تدوین سلسله کتاب های سیره تربیتی اهل بیت علیهم السلام با زبان کودک و نوجوان را هدایت و حمایت کرد و سپس این حرکت مبارک در فرایند اداری حوزه علمیه و آموزش و پرورش به ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش ارتقا یافت و هم اینک به برکت نفس پاک آن عالم عامل به شجره طیبه ای تبدیل شده است که دستگاه تعلیم و تربیت درجای جای کشور اسلامی از ثمرات آن بهره مند است.