تهران- ایرنا-" محمد السعید ادریس" تحلیلگر روزنامه الاهرام مصر در گزارشی با اشاره به عملکرد نادرست دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در مواجهه با ویروس "کرونا" و تهدید رویاهای سیاسی وی نوشت که رییس جمهوری امریکا در مواجهه با کرونا در وضعیت فرار ناممکن قرار گرفته است.

 وی در مطلبی که در روزنامه الاهرام مصر منتشر شد، افزود : به نظر می‌رسد توصیه های " هنری کیسینجر" وزیر خارجه اسبق ایالات متحده برای نجات جهان از همه گیری کرونا به دلیلی مهم مورد توجه قرار نگرفته و آن این که طبقه سیاسی حاکم در بسیاری از کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده منافع خود را با این توصیه‌ها در نتاقض می‌بینند.

کیسینجر برای  مبارزه با کرونا توصیه کرده بود که کشورها پژوهش‌های علمی را توسعه دهند، تلاش کنند با زیان ناشی از انتشار این ویروس بر اقتصاد جهانی مبارزه و از اصول نظام لیبرالی حمایت کنند.

وی ادامه داد: اما "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا به جای هدایت طرحی جهانی برای مبارزه با این خطر و به جای گوش فرا دادن به ندای عقل همان طور که " آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورها خواسته بود و آن‌ها را به وحدت و کنار گذاشتن اختلافات دعوت کرده بود، سازمان بهداشت جهانی را زیر بار انتقاد گرفت، این سازمان مسؤول انتشار کرونا معرفی کرد و سهم آمریکا را در تأمین مالی این سازمان مسدود کرد.

این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: تصمیم ترامپ در مسدود کردن سهم آمریکا در تأمین مالی سازمان جهانی بهداشت و مسؤول دانستن این سازمان در بحران کنونی، نشان می‌دهد که مواضع وی، آمریکایی محض است و در آن هیچ نشانی از انصاف نیست. همچنین این اقدام ترامپ تلاشی ناامید کننده در برابر رأی دهندگان آمریکایی برای توجیه ناتوانی خود در مبارزه با کرونا بود.

از سویی دیگر ترامپ هرچه سریع‌تر می خواهد از محدودیت‌های قرنطینه در بسیاری از بخش های اقتصادی خلاص شود تا از زیان رسیدن به آنچه موفقیت و دستاورد اقتصادی خود در سه سال گذشته می داند، جلوگیری کند. بنابر این ترامپ خود را در مقابل مأموریتی می‌بیند که می‌توان از آن به عنوان " فرار ناممکن " یاد کرد زیرا او با معضلی روبرو است که می توان آن را "غیرممکن" توصیف کرد و این سوال را با خود همراه دارد که آیا ترامپ می‌تواند بدون احیای ویروس، اقتصاد را احیا کند؟

ادریس خاطر نشان کرد: پیش‌تر دکتر " آنتونی فاوچی" کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر دار و مشاور ترامپ در گفت و گو با پایگاه خبری " سی ان ان" آمریکا در ۱۱ آوریل سال جاری میلادی، رییس‌ جمهوری آمریکا را مسؤول نقش برآب شدن تلاش‌ها برای مبارزه با کرونا  دانست.

روزنامه آمریکایی " واشنگتن پست" نیز در اوایل آوریل امسال فاش کرد که ترامپ ۷۰ روز قبل از آن که اقدامات لازم برای مبارزه با این ویروس را آغاز کند، گزارشی درباره خطرناکی این ویروس دریافت کرده بود.

تحلیلگر الاهرام ادامه داد: حال سوال اینجاست که آیا این شکست صرفا نتیجه طبیعی کم‌توانی دولت واشنگتن چه به خاطر عدم آگاهی از خطرناکی کرونا و یا به خاطر کمبود توانایی‌های پزشکی پیشگیرانه و یا هر دو است و یا این که این شکست نتیجه کوتاهی طبقه حاکم و نظام سرمایه‌داری جهانی است و اکنون اولویت را به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر آینده می دهد؟

ادریس در پایان پیش‌بینی کرد: به احتمال زیاد ترامپ قادر به عبور از ناممکن‌ها نخواهد بود و کرونا نه تنها رویاهای سیاسی وی را تهدید می کند که چه بسا آمریکایی‌ها در آینده دولت را مسؤول جان باختگان این ویروس بداند و سرنگونی این نظام بهایی مقبول برای نظام پسا کرونا باشد.

بر اساس آخرین گزارش های رسانه ها ، تاکنون اتباع ۲۱۰ کشور جهان به کرونا مبتلا شده است که از بین این کشورها امریکا و کشورهای غربی به خاطر نبود زیرساخت های مناسب بهداشتی در شمار اولین کشورها هستند.

از بین ۱۹۷ هزار و ۲۴۶ فوت ناشی از کرونا  ۵۲ هزار و ۱۸۵ نفر مربوط به امریکا و در بین مبتلایان جهان نیز از ۲ میلیون ۸۳۰ هزار و ۸۲ نفر  ۹۲۵ هزار و ۳۸ نفر امریکایی هستند.

منبع: روزنامه الاهرام