در سند ۶۰۰ صفحهای «ارزیابی تهدید امنیت ملی» سال ۲۰۱۹میلادی که توسط پاتریک والانس مشاور عالی علمی دولتی به امضاء رسیده، پیشبینی شده که حتی همهگیری خفیف این ویروس منجر به مرگ و میر دهها هزار نفر در انگلیس میشود.
بر همین اساس به دولت توصیههایی شده از جمله اینکه انبار تجهیزات پزشکی و ملزومات محافظتی کادر درمانی را تکمیل کند، برای بازگرداندن اتباع انگلیسی گرفتار خارج از کشور در مدت شیوع بیماری و افزایش ناگهانی آمار مرگ و میر برنامهریزی کند.
در این سند همچنین پیشبینی شده که حدود ۵۰ درصد افراد جامعه به این ویروس مبتلا شده، کسبوکارهای تجاری بهشدت آسیب دیده و سطح تقاضا از خدمات درمانی و مراقبتهای اجتماعی سر به فلک میکشد.
سند یادشده همچنین سه موج همهگیری برای ویروس جدید را پیشبینی کرده که هر موج ۱۵ هفته طول کشیده و اوج هر موج در هفته ۶ تا ۷ رخ میدهد.
بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته در این سند، بین ۴ تا ۶ ماه زمان برای تولید و توزیع واکسن موثر ویروس جدید زمان لازم است و در این مدت اقتصاد انگلیس ۲.۳۵ تریلیون پوند (معاد ۱۳۱ درصد تولید ناخالص داخلی) خسارت میبیند.
تهیهکنندگان این سند پیشبینی کردهاند که حتی پس از عبور از همهگیری ویروس، بازگشت به شرایط عادی و ترمیم زیرساختهای کشور ماهها بلکه ممکن است سالها زمان ببرد.
دولت انگلیس صحت این سند را رد نکرده، بلکه یک سخنگو به روزنامه گاردین گفته است: پاسخ ما به همه گیری ویروس کرونا این بوده که اطمینان حاصل کنیم سازمان بهداشت ملی از تمام حمایتهای لازم برای درمان بیماران برخوردار بوده و از افراد شاغل و شرکتهای تجاری حمایت کنیم.
این در حالی است که دولت انگلیس به دلیل عملکرد ضعیف در نحوه مواجهه با همهگیری این ویروس، به ویژه در تامین تجهیزات پزشکی و لباسهای محافظتی کادر درمانی، بهشدت از سوی افکار عمومی تحت فشار قرار دارد. گزارش ها حاکی است که بیمارستانهای این کشور به لحاظ تعداد، سرعت افزایش و وخامت حال بیماران، همچنین کمبود ظرفیت بیمارستانها در حال انفجار هستند. پزشکان انگلیس چند پیش هشدار دادند که اگر ملزومات بهداشتی آنها تامین نشود دست از کار خواهند کشید.
انگلیس اکنون دوره اوج (پیک) همه گیری ویروس کرونا را سپری میکند و تاکنون بیش از ۱۹ هزار نفر در این کشور جان باختهاند.