تهران – ایرنا – براساس گزارش وزارت سرمایه گذاری و تجارت خارجی ازبکستان بانک سرمایه گذاری اروپا مبلغ ۱۳۰ میلیون یورو کمک مالی به ازبکستان اعطاء می کند.

خبرگزاری رگنون روسیه روز شنبه گزارش داد که براساس جلسه ای که در ۲۴ آوریل میان نمایندگان این وزارتخانه با "لیلیانا پاولووا" معاون رئیس بانک اروپا برگزار شد، این بانک آمادگی خود را برای اعطای ۵۰ میلیون یورو برای حمایت از سیستم درمانی و ۸۰ میلیون یورو دیگر برای وام به تولیدکنندگان محلی ازبکستان اعلام کرد.

براساس این گزارش، طرفین همچنین در این جلسه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد در باره اجرای برخی پروژه های سرمایه گذاری مشترک نیز گفت وگو کردند.

پیش بینی شده است که سبد سرمایه گذاری بانک سرمایه گذاری اروپا به ۵۰۰ میلیون یورو افزایش یابد.

ازبکستان در نظر دارد برای حمایت از اقتصاد خود در زمینه همه گیری ویروس کرونا ۱.۶ میلیارد دلار وام دریافت کند.

از این میان، بانک جهانی قصد دارد ۷۵۰ میلیون دلار، بانک توسعه آسیا ۵۰۰ میلیون دلار و صندوق بین المللی پول نیز ۳۷۵ میلیون دلار به این کشور اختصاص دهند.

گسترش کرونا در ازبکستان موجب شد تا دولت این کشور مقررات قرنطیه و فاصله گذاری اجتماعی را به مورد اجرا بگذارد، اما با کاهش روند ابتلا به این بیماری مهلک دولت این کشور امروز اعلام کرد که از تاریخ ۲۵ آوریل کارفرمایان در تعدادی از مناطق و همچنین صاحبان مشاغل دیگر فعالیت های خود را در دوران قرنطینه از سر می گیرند.

بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB ) بانک اتحادیه اروپا است و مالکان آن ۲۸ کشور عضو این اتحادیه هستند.

این نهاد همزمان یک بانک و یک موسسه اروپایی است که از پروژه‌هایی پشتیبانی می‌کند که کمک شایانی به رشد اقتصادی،‌ استخدام نیروی کار و همزیستی‌ اجتماعی و همچنین تقویت ثبات محیط زیست می‌کنند.

این بانک که برای حضور در ایران از پشتیبانی پارلمان اروپا برخوردار است، بزرگترین نهاد عمومی اعطاکننده وام در جهان است.

بیش از ۹۰ درصد فعالیت این نهاد در کشورهای عضو اتحادیه اروپا صورت می‌گیرد اما این بانک سرمایه‌گذاری‌هایی نیز در سطح جهانی دارد.

این بانک پس از معاهده رم و در سال ۱۹۵۸ در بروکسل تأسیس شد و بعدها دفتر مرکزی آن به لوکزامبورگ منتقل گردید.

مأموریت این نهاد آن است که با پشتیبانی مالی از پروژه‌هایی که سیاست‌های اتحادیه اروپا را توسعه می‌دهند، اعضای این اتحادیه و نیز کشورهای همپیمان با آن را تقویت کند.

عمده فعالیت اقتصادی این نهاد اعطای وام و اعتبار، تضمین سرمایه‌گذاری، تأمین حقوق صاحبان سهام و کنش هایی از این دست است.

نکات اساسی استراتژی این نهاد برای اعطای وام به کشورهای بیرون از اتحادیه اروپا عبارت است از:‌ توسعه بخش خصوصی، توسعه بخش مالی، توسعه زیرساخت‌ها، امنیت در زمینه تأمین انرژی، پایداری زیست محیطی و تقویت حضور اتحادیه اروپا.

یکی دیگر از فعالیت‌های این بانک آن است که با اعطای وام از منابع اروپایی، سرمایه‌گذاری‌هایی را که پیشتر با مانع روبرو بوده ممکن می‌کند. این نهاد همچنین در زمینه توانایی مدیریت پروژه‌ها و تسهیلات مالی خدمات اداری فراهم می‌کند.

بیشتر فعالیت این بانک در اتحادیه اروپا به طور مشخص بر زمینه‌هایی چون توسعه ابداعات و مهارت‌ها، تسهیل دسترسی به سرمایه برای کسب‌ و کارهای کوچک، تقویت زیرساخت‌ها و پشتیبانی از محیط زیست متمرکز است.

در سال‌های گذشته شماری از سازمان‌های غیر دولتی از سیاست‌های بانک سرمایه‌گذاری اروپا به دلیل عدم شفافیت انتقاد کرده اند. از سوی دیگر در سال‌های اخیر عملکرد این بانک در کشورهای کم‌تر توسعه یافته، به‌ویژه در آمریکای جنوبی با نارضاتی بعضی از احزاب و سازمان‌ها مواجه شده است که معتقدند وام‌های این بانک به جای تمرکز بر توسعه، به حساب شرکت‌های اروپایی یا چند ملیتی واریز می‌شود.