قم-ایرنا- نماینده مردم قم درمجلس شورای اسلامی گفت: به خاطر خانه‌نشین شدن و یا بیماری سرپرست خانوار کمک‌های نقدی درقالب کارت‌های ۵۰۰ هزارتومانی بین ۲۰ هزار خانواده نیازمند قمی توزیع می‌شود.

 احمد امیرآبادی فراهانی روز شنبه در جلسه هفته سلامت با حضور نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات ستاد مردمی مبارزه به کرونا، اضافه کرد: یکی از اقدامات صورت گرفته در مقابله با این ویروس راه‌اندازی ستاد مردمی کرونا بود که مردم از هزار تومان تا یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به این ستاد مردمی کمک کردند.

وی ادامه داد: همچنین روزانه ۲ هزار و ۲۰۰ دست غذا در این ستاد پخت و توزیع می‌شد و در مرحله دیگر ضدعفونی محلات با کمک بسیج و نیروهای مردمی انجام پذیرفت.

امیرآبادی گفت: در اولین قدم فراهم کردن امکانات برای مراکز درمانی مورد توجه قرار گرفت و زیر نظر دانشگاه تمامی مسائل دنبال و تلاش کردیم به بهترین نحو خدمات‌رسانی صورت گیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: در تاریخ باید نوشته شود که مردم قم چگونه در خصوص مبارزه با ویروس کرونا به میدان آمده و تلاش‌هایی انجام دادند که در تاریخ ماندگار خواهد بود.

وی بیان کرد: نسبت به گذشته وضعیت استان بهتر است اما نکته قابل‌توجه اینکه نباید فراموش کنیم که کرونا همچنان وجود دارد و باید مسائل بهداشتی و دستورالعمل‌ها رعایت شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بودجه احداث دانشکده پزشکی برای سال جاری دیده‌ شدهاست و کار باید ادامه یابد تا بتوانیم امسال شاهد آغاز به کار این مجموعه باشیم.

وی اضافه کرد: در خصوص بیمارستان حضرت زهرا(س) قم نیز تفاهم‌نامه مورد قبول بنیاد برکت قرارگرفته و باید هر چه سریع‌تر آن مجموعه تخریب و مجدد بازسازی شود تا در اختیار مردم قرار گیرد.

وی در پایان گفت: قم در محور مواصلاتی استان‌های دیگر قرار دارد و ازاین‌رو اورژانس نیز روزهای پرکاری را دارد و باید تجهیزات به‌روزی نیز داشته باشد که در مجلس این موضوع را نیز دنبال خواهیم کرد.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز دراین جلسه گفت: باید به فکر تغییر شیوه زندگی مردم و توانمندسازی آنها در مقابله با ویروس کرونا باشیم، چرا که پایان این ویروس معلوم نیست.
دکتر محمد رضا قدیر افزود: افراد ناقل بسیاری در سطح شهر حضور داشته و در حال تردد هستند که نگران تکثیر ویروس و انتشار کووید۱۹ هستیم.
وی ادامه داد: گروه های مختلفی در راستای کمک به مجموعه بهداشت و درمان برای مقابله با ویروس کرونا، به میدان آمدند که نمایندگان مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی از جمله آنها هستند.
وی بیان کرد: این بزرگواران به عنوان حامی سلامت گام های اساسی را در این بحران برداشتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سنگر خط مقدم مقابله با ویروس کرونا، امروز حوزه بهداشت و پیشگیری است و بیش از یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر در سطح استان در مرحله اول توسط مرکز بهداشت غربالگری شده‌اند.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.