تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹

تهران- ایرنا- با شیوع کرونا و ترس شهروندان و مغازه‌داران از به کارگیری پول نقد در معاملات، خرید با کارت اعتباری و پرداخت آنلاین رونق چشمگیری یافته‌است.

به گزارش تارنمای شبکه دویچه وله، سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند در شرایط همه گیری کرونا، مردم دراستفاده از پول نقد محتاط باشید. بسیاری از  فروشندگان نیز از مشتریان خود می خواهند که با کارت بانکی (اعتباری) بپردازند. برخی از آنها دیگر به هیچ عنوان سکه یا اسکناس نمی پذیرند.
در همین راستا مرکز اعتبارسنجی بانکی آلمان (DK) سقف استفاده از کارت اعتباری بدون استفاده از رمز را از ۲۵ یورو به ۵۰ یورو افزایش داده تا به رواج بیشتر استفاده از این روش که بهداشتی‌تر است کمک کرده باشد. دلیل بهداشتی‌تر بودن این روش این است که مشتری بدون هیچ تماسی تنها باید کارت خود را روی دستگاه کارت خوان نگهدارد و نیازی به واردکردن رمز هم نیست.
مردم هیچ کشوری مانند آلمان طرفدار پر وپا قرص پرداخت با پول نقد نبوده و نیستند. اما این عادت نیز حالا دارد تغییر می‌کند. در دوران کرونا پرداخت با کارت یا تلفن همراه به یک روند همگانی تبدیل شده که احتمالا بعد از عبور از بحران کرونا نیز ادامه خواهد یافت.
برآورد می شود تا سال ۲۰۲۵ تنها ۳۲ درصد پرداخت‌ها با پول نقد انجام شود. این میزان در سال گذشته ۴۷ درصد و در سال ۲۰۱۷ حدود ۵۲ درصد بود. همچنین برای سال آینده یعنی ۲۰۲۱ برآورد می‌شود که میزان پرداخت با پول نقد تا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
در همین حال فروشندگان در سراسر آلمان از افزایش استفاده از کارت بانکی خبر می‌دهند. بنا بر آماری که (DK) منتشر کرده تنها نیمی از پرداخت با کارت اعتباری و بدون وارد کردن کد یا تماس با دستگاه انجام می‌شود چون برای این کار دستگاه کارت‌خوان ‌مدرن‌تری لازم است که بتواند بدون کد انتقال مالی را انجام دهد.
پرداخت با تلفن همراه یا ساعت هوشمند نیز در حال رایج شدن است. در هفته‌های اخیر به شکل قابل توجهی بر عده کسانی که در آلمان از اپلیکشین های گوگل یا اپل برای پرداخت با تلفن همراه استفاده می‌کنند افزوده شده است.
برخی بانک‌ها هم اپلیکیشن های خود را ارائه کرده‌اند، در مجموع نهادهای مالی و فعالان حوزه فناوری اطلاعات، از جمله بخش هایی هستند که از بحران کرونا سود برده‌اند.

جدیدترین آمار رسمی حاکی است آلمان تا کنون ۱۵۵ هزار و ۵۴ مبتلا به بیماری کووید-۱۹ داشته که از این میان ۵ هزار و ۷۶۷ نفر جان باخته و ۱۰۹ هزار و ۸۰۰ نفر نیز بهبود یافته اند.