یزد - ایرنا - مسوول فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان یزد گفت: افزون بر یک هزار و ۵۰۰ بانوی مومن و فداکار در سطح استان به صورت افتخاری سالانه در بافت قالی برای عتبات همکاری دارند.

حجت‌الاسلام سیدحبیب‌الله میرخلیلی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یک هزار دار قالی در تمام شهرستان‌ها دایر است که سالانه افزون بر ۵۰۰ مترمربع قالی تولید می‌شود.

وی ادامه داد: تعدادی از این فرش‌ها نذر حرم امام حسین (ع) و سایر عتبات عالیات است و تعدادی بعد از فروش عواید آن در راستای بازسازی عتبات هزینه می‌شود.

این مسوول اظهار کرد: توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات مواد مورد نیاز بافت قالی به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد که هزینه آن توسط خیران تامین می‌شود.

میرخلیلی گفت: همکاری مردم و خیران و به خصوص بانوان نقش مهمی در تحقق اهداف ستاد بازسازی عتبات عالیات دارد و باید این همدلی ادامه داشته باشد .         

بر اساس آمارها هم‌اکنون ۴۰ هزار بافنده فعال سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش دستباف در طرح‌های کاشان، نائین و تبریز و در رج ‌شمارهای ۲۵ تا ۶۰ در یزد تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.
در استان یزد با تاریخ، فرهنگ و تمدن کهن ایرانی، هشت واحد طرح و نقشه و ۱۰ شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی در ۱۰ شهرستان وجود دارد که به بافندگان خدمات ارائه می‌دهد.
نقشه‌های اصیل فرش یزد با نام‌های هراتی، گل و ماهی، سردار جنگل، کرمانی و نقوش مشابه معروف است و ۷۵ درصد فرش استان از خامه پشم و بقیه از خامه کرک بافته می‌شود.