مهدی امیدوار روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شیوع کرونا سبب شد تا بسیاری از اصناف تعطیل شود و البته تعطیلی برخی اصناف، همچون آرایشگران و تالارداران بسیار طولانی شد.
وی گفت: این امر سبب شد تا درآمدها به شدت کاهش یابد و اکنون که برخی اصناف هم فعالیت را از سرگرفته اند، بازار خوبی ندارد، مردم هنوز در هراس کرونا بوده و کمتر خرید می کنند.
امیدوار افزود: آرایشگران از ۲ ماه پیش تعطیل بودند و بیشترین تعطیلی را داشته اند، این اصناف عمدتا مستاجر هستند و در تامین هزینه های مربوط به اجاره مکان دچار مشکل شده اند.
وی با بیان اینکه بیشترین بیکاری کرونایی مربوط به اصناف است خاطرنشان کرد: اکنون بسیاری از اصناف کارگران را بیرون می کنند و البته بیشترین اخراج نیرو هم مربوط به اصناف پر خطر است.
رییس اتاق اصناف مرکز خراسان شمالی، از آنچه که تمایز گذاشتن دولت در حمایت و استفاده از مزایای بخشودگی حق بیمه کارفرمایان خواند، انتقاد کرد و گفت: بر اساس اعلام دولت، تنها شماری از اصناف می توانند از مزایای حمایت های بیمه ای، بهره مند شوند و این امر، سبب اعتراض بسیاری از کسبه در این استان شده است.
وی افزود: دولت در روزهای نخست کرونایی، اعلام کرد که بیکارشدگان ناشی از کرونا را با بیمه بیکاری حمایت می کند و اصناف را با پرداخت بخشی از حق بیمه کمک می کند اما اکنون تامین اجتماعی، حمایت خود مبنی بر بخشودگی دوسوم حق کارفرما در پرداخت حق بیمه را تنها به چهار، پنج صنف، محدود کرده است.
امیدوار خاطرنشان کرد: این در حالی است که تمام بازاریان استان در این خصوص همکاری داشته و نسبت به تعطیلی واحد صنفی خود اقدام کرده اند.
رییس اتاق اصناف بجنورد گفت: بسیاری از بازاریان، توانایی پرداخت سهم دوسوم خود از پرداخت حق بیمه کارگری را ندارند، اما تنها چند صنف، مشمول حمایت های دولت در این زمینه شده اند.
بیش از ۲۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در قالب هفت اتاق اصناف و حدود ۱۴۰ اتحادیه در استان خراسان شمالی فعالیت دارند.