به گزارش تارنمای فرانس ۲۴، کوبا پیش از این نیز دهها نفر از اعضای کادردرمانی را به سراسر جهان برای کمکرسانی اعزام کرده بود.
برخی از این اقدام کوبا به عنوان راهی برای همبستگی با کشورهای جهان در مسیر مقابله با کرونا و "دیپلماسی پزشکی" دولت هاوانا یاد کردهاند.
کوبا تاکنون حدود ۱۲۰۰ عضو از اعضای کادردرمانی خود را به کشورهای آسیبپذیر آفریقا و حوزه کارائیب وهمچنین برخی کشورهای غربی از جمله ایتالیا اعزام کرده است.
در حالیکه کوبا با این اقدامش به دنبال همبستگی و کمک به کشورهای جهان در مقابله با کرونا بوده اما دولت دونالد ترامپ به دلیل دشمنی با کوبا، این اقدامات بشردوستانه هاوانا را تحمل نکرده و از کشورها خواسته هیاتهای پزشکی کوبا را نپذیرند. این در حالی است که این کشورها نسبت به این درخواست واشنگتن بیتوجه بوده و از حضور اعضای کادردرمانیو کمکهای درمانی کوبا استقبال کردهاند.
دولت ترامپ درصدد قطع درآمدهای کوبا با ایجاد شرایط سخت اقتصادی از طریق تحریمهای طولانی مدت است.
کوبا که تاکنون ابتلای ۱۳۳۷ نفر از شهروندانش به کرونا را تایید کرده، یکی از کشورهای جهان بوده که بالاترین شمار پزشکان در یک کشور را دارا میباشد و تلاش کرده از این پتانسیل برای جلوگیری از شیوع گستردهتر کرونا بهره ببرد.
به دنبال شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، پزشکان و متخصصان کوبایی به رغم فشارها و تحریمهای اقتصادی آمریکا تاکنون برای نبرد با بیماری کووید ۱۹ و ارائه خدمات پزشکی به بیماران به ۱۴ کشور سفر کردهاند.
کوبا علاوه بر ارائه خدمات پزشکی، در عرصه دارویی نیز حرف هایی برای گفتن دارد. آلمان خواستار دستیابی به داروی «اینفرک» و وارد کردن آن از کوبا است که گفته میشود در چین برای درمان کرونا موثر واقع شده است.
وزارت بهداشت کوبا اعلام کرده که به عنوان بخشی از تدابیر مقابله با ویروس کرونا، اقدام به استفاده از نوعی داروی پیشگیریکننده از این ویروس در کشور خواهد کرد.
محاصره اقتصادی چند دههای آمریکا علیه کوبا در حالی مدتهاست آسیبهای جدی به بخشهای مختلف این کشور وارد کرده که در بحبوحه شیوع کرونا، این کشور آمریکای لاتین با بحران در بخش بهداشتی و تجهیزات پزشکی روبرو است که جان هزاران کوبایی را در خطر قرار میدهد.